keskiviikko 19. elokuuta 2015

Varikkokäynnillä

spbkesa1

Pietari - Helsinki - Espanja - Helsinki - Pietari - Puola - Pietari - Nizhniy Novgorod - Pietari

Siinä noin lyhykäisyydessään tämän kesän (joka ei ihan noin btw ole vielä loppu vaikka sää sitä väittääkin) reittimatkailu. Puolassa minulta kysyttiin monta kertaa "olenko menossa kurssin jälkeen kotiin", millä tarkoitettiin oletettavasti Helsinkiä. Eikä ajatus sinänsä ole kaukana. Monille ulkomailla opiskelu on todellakin ulkomailla opiskelua. Sitten diplomi kourassa palataan kotiin. Kesät vietetään kotona ja silloin tällöin viikonloppuisin vieraillaan myöskin kotona. Suurin osa ulkomaisista opiskelijoista kaipaa kotiinsa, eikä maltta odottaa, että pääsee sinne takaisin. Opiskelu on väliaikaista, oli se sitten Erasmus-vaihto tai kuusivuotinen yliopistotutkinto.

Itse olen astetta käytännöllisempi. Minulle koti on Pietarissa, koska täällä ovat tavarani (vaatteet joka säälle, kosmetiikkani ja keittiö, jossa suurin osa ruuasta on minun). Minulle koti on sitä, ettei tarvitse elää matkalaukussa. Ja sitä, että tietää, missä päin lähikauppaa sijaitsevat kananmunat.
spbkesa3
Siksi, vaikka reittini olisi kuinka pitkä hyvänsä, palaan tänne aina varikolle. Latautumaan, vaihtamaan roipetta pesukoneen kautta takaisin matkalaukkuun.

Pietari on myös kesäisin ihanan rauhallinen. Vaikka aina silloin tällöin kutsun sitä myös tylsyydeksi. Kaikki ovat muualla. Koulukaverini ovat kotonaan kotikaupungeissaan ja ulkomaiset kaverini myöskin niinikään kotonaan kotimaissaan.

Vietän siis kesäisin huomattavasti enemmän aikaa itsenäisenä. Itsenäiseen kesänviettoon kuuluu auringonotto Pietaripaavalin linnoituksen rannalla, auringonotto ihan missä tahansa, mihin se sattuu paistamaan, mustikoiden ja metsämansikoiden osto mummoilta Vladimirskayan metroasemalta, kirjojen luku ja kodin siivous (jostain kumman syystä).
spbkesa2

Tämä on kolmas kesäni Pietarissa ja ehdottomasti niistä paras. Ehkä kysymys on tasapainoisesta suhteesta kesähulabalointitekemistä ja kesäpietaria.

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. HAHAH tuli vahingossa vinkkaava hymiö ja se muutti ton koko kommentin fiiliksen ihan pervertiksi

   Poista
  2. hahaha!! Mut hei haloo, milloin vinkkailusta muutenkaan tuli ällöö! :D Lapsenahan sitä treenattiin pihalla, että osattais molemmilla silmillä!

   Ja kiitos Iina ;)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<