maanantai 18. toukokuuta 2015

Viimeaikoina olen

image2

- Pessyt huoneeni ikkunat ja imuroinut siinä samalla puoli kiloa Pietarilaista katupölyä niiden väleistä
- Tehnyt havainnon, että ikkunoiden talvitiivisteitä ei kannata repiä ennen kesää. Nyt jäätyy huoneessa sormet kun nakutan tietokonetta
- Missannut tämän kevään ravintolapäivän ja museoiden yön kun istuin kotona tihrustamassa tietokoneen ruutua
- Tuijottanut koekalenteria niin että päätä särkee
- Kuunnellut huonoja uutisia palautetuista tehtävistä
- Raahautunut kuulemaan tuomiota kurssityöstä
- Saanut tämän vuoden kurssityöstä viis! (erinomainen)
- Kiljaissut professorille JEEEEEI kun kuulin saaneeni kurssityöstä viis.
- Juossut ympäri yliopistoa keräten erilaisia papereita hakeakseni erilaisille kesäkursseille
- Päässyt kesällä englanninkieliselle lakikurssille Poznaniin Puolaan! (Teema: Fashion Law + New Media (Intellectual property rights)). Harkitsin about puoli sekunttia kaikkia muita ns fiksuja kursseja, mutta sitten totesin olevani vielä liian nuori ottamaan itseni vakavasti. Pitäähän ihmisen tehdä valintoja sen mukaan, mitä haluaa tehdä. Eikös vaan?
- Ihastunut kaupassa myytäviin tomaatteihin - ne maistuvat talven jälkeen taas tomaateilta!
- Haistellut Pietarin kevättä. Se tuoksuu muuten syreeneiltä Bolshoi prospektilla, kalalta, jota myydään metron ulkopuolella ja mummojen myymiltä kukkasilta
- Ajatellut, että kyllä tämä vielä tästä

Nousujohteista!

9 kommenttia:

 1. Moi, haluaisin kysyä sulta liittyen opiskeluun Venäjällä, että onko ideana siinä valmistavassa linjassa, että pitää olla se myöhempi varsinainen ala jo valittuna, vai voiko hakea sinne suoraan opiskelemaan vuodeksi kieltä ja siellä sitten päättää mitä tekee, hakeeko (tai jääkö) Venäjälle oikeasti opiskelemaan vai sit vaikka Suomeen? Tarkoitan siis just sitä Pietarin polyteknisen yliopiston valmistavaa linjaa, millä kai aluksi olit(?). Kiitos jos osaat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottakai saa kysyä!! :) Miten sen muotoilisi - periaatteessa pitää valita ja tietää ja jäädä venäjälle, mutta eihän kukaan voi velvoittaa, eli aika monet tulee vaan hengailemaan sinne välivuodeks ja lähtee sit takas Suomeen. (mutta sitä ei kannata sanoa ääneen missään hakupapereissa etc). Mutta kyllä ne sen siellä valmistavassa tietää - kyselivät kerran viikossa, jokos ootte päättäneet jäättekö.
   Ja kyllä sitä opiskelupaikkaa saa vaihtaa sielläkin. Johonkin huhtikuuhun saakka. Meilläkin yksi vaihtoi taloustieteen journalistiikkaan vielä keväällä (vaikkei jäänytkään). Ja valita saa minkä tahansa yliopiston koko maasta paitsi Repinon (eli se taideakademian), jotain lääkiksiä ja teatterikoreita tai MGUn (eli moskovan yliopiston). Ja mikä tahansa tiedekunta. Että ei haittaa mikään tullessa :)

   Ja valmistava on aina Pietarissa juuri polyteknisessä riippumatta tiedekunnasta, koska siellä (ainakin) sen saa ilmaiseksi. Muualla maksaa, tai ehkä ei, mutta sitten pitää varmaan itse selvittää ja järjestää. Ainakin CIMO hoitaa kaikki sinne.

   Toivottavasti auttoi ! :)

   Poista
  2. ...Ja siis tarkennan vielä, että kun puhun tiedekunnasta ja yliopistosta, tarkoitan sitä pääopiskelupaikkaa! :)

   Se valmistava ei liity siihen valintaan mitenkään. Se pitää vaan käydä, että saa sen 1sertifikaatin ja yliopistoon haku on sitten ihan oma juttunsa (joka ei siis ole mikään ongelma - kaikkialle pääsee paitsi edellämainittuihin)

   Poista
 2. Kiitos paljon, mutta toi polytekninenkin valmistava on varmaan ilmainen vain jos on saanut apurahapaikan, niin oon luullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiii totta. Jos haluu lääkikseen, teatteriin etc ni sit ei tosiaan. Mut joka tapauksessa kannattaa hakea se apuraha ja senhän saa kaikki (en oo tähän saakka kuullut kenestäkään joka ei olis saanut :D)

   Poista
  2. hei se tuli mieleen tosta taideakatemiasta että onks se eri asia kuin Pietarin valtionyliopiston taiteellinen tiedekunta? Ja eiks niihin hakiessa pysty käymään tota valmistavaa vuotta? Itse voisin ajatella tota Venäjälle opiskelemaan lähtöä, mutta ensisijaisesti varmaan lähinnä sen vuoden kielenoppimisen takia (en osais vielä sen pidemmästä jäämisestä sanoa), toisaalta apurahahautkin ovat jo päättyneet jos tälle syksylle vielä hakee.

   Poista
  3. Hmm. Siis se on eri kuin Repino. En tiedä yhtään mitään siitä tiedekunnasta (se on kai uus), mutta tuskimpa sinne otetaan apurahoilla. Toisaalta Repinossa on oma valmistava myös maksullinen, siellä siis ihan piirretään ja maalataan ja opiskellaan venäjää. Nyt siellä myös opiskelee nyt yksi suomalainen tyttö, sellainen kuin Reetta Sofia Maunumaa, sille kannattais varmaan laittaa viestiä facebookista näistä detailesta, varmaan tietää paremmin. :)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<