torstai 7. toukokuuta 2015

Helsinkiläistä eksotiikkaa

Kalpaten kävi bloggaajalle, joka kameransa Helsinkiin unohti. Täytyy löytää joku ystävällinen sielu, joka haluaisi toimittaa sen allekirjoittaneelle. Mutta sitä odotellessa täytyypi tyytyä kännykkäkuviin.

helsinkip1
Oltiin siis venäläisten kavereideni kanssa Helsingissä vappuna. Vaikkakin oikeastaan vasta vappupäiväksi ehdittiin. Kaupunki oli ihanan vihreä ja täynnä kukkia ja ullikseltakin löytyi tuttu jos toinenkin! En jättänyt kuitenkaan meitä säiden armoille, joten varmuuden vuoksi istuimme vappubrunssilla Mille Mozzarellessa (kuva jäi ottamatta---- Taisi väsyttää todella paljon että unohdin valokuvata ruokani heh heh). Mutta ehkä kuvat kertovat puolestaan, että hyvin perinteisissä merkeissä meni vappu, vaikka seuralaisille se olikin ensimmäinen.

helsinkip2 Muulle ajalle keksittiinkin sitten tekemistä (vaikka suurin osa mun hienoista missä syödään-suunnitelmista menikin uusiksi, koska kaikki ne paikat olivat kiinni, yllätys yllätys) Mutta ei kukaan sentään nälkäiseksi jäänyt.

Nähtävyyksistä kolusimme Kiasman, (Olin vähän pettynyt näyttelyihin. Lukuunottamatta sitä muotokuvaosiota Face to Face vai mikä sen nimi oli.) Mannerheimin kotimuseon (venäläisten suosikkisuomalaishahmo heti Ville Haapasalon rinnalla, koska ketään muita kukaan ei edes tiedä), hotelli-Tornin näköalatasanteet ja vessat ja Kaffaroastery. Oli niin paljon muutakin ohjelmaa, ettei paljon nähtävyyksiäkään tarvittu.helsinkip3Kiasman palauteseinä oli ihan mahtava. Olisin halunnut varastaa tuon "hyvähyvähyvä"-palautteen ja tehdä siitä sellaisen simppelin motivaatio&hyvänmielentaulun huoneeseeni. Mutta sitten ajattelin, että sivistyneenä kansalaisena jätän sen ilon myös muiden silmille.

Kummallekaan pojalle Suomen reissu ei ollut läheskään ensimmäinen, joten luonnollisesti monet suomalaiset jutut olivat hyvin tuttuja.

Venäläisillä on usein sellainen mielikuva, että Eurooppa on vain ihana, vapaa ja liberaali, ja sitten minulta kysytään vähän kuin henkilökohtaisesti loukkaantuen, miksei täällä kaikki olekaan kivempaa. Miksi kaupat ja baarit menevät niin aikaisin kiinni, miksi aukioloaikoja pitää ylipäätäänsä rajoittaa lailla, miksi baareihin pitää jonottaa, miksei niissä ole kaikille istumapaikkoja, miksi niin monissa baareissa on ikärajoja (myös konkreettisesti, miksi yli 20-vuotiaat heitettiin ulos puolityhjästä baarista kun kello löi 22), miksei aletuotteita saa palauttaa tai vaihtaa, miksi pidämme taiteena sitä, että valokuvassa miehen karvainen pylly on puettu rintaliiveihin (pojat hirnuivat tälle julisteelle kadulla ainakin 15 minuuttia). Ja myös heitä kiinnosti, miksi mielestämme on hyväksyttävää juoda hautausmaalla (siis Ruttopuistossa)... :---D

No se on sellaista suomalaista eksotiikkaa vain!

2 kommenttia:

  1. Tää on nyt tällanen kälynen kommentti mut kun en osaa sanoa muutakaan kuin että tää postaus oli musta jotenkin ihan suunnattoman ihana, haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. höps höps ihana kommentti on! kiitos <3<3 :)

      Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<