maanantai 13. huhtikuuta 2015

Korostetun vaarallisuuden lähde


Korostetun vaarallisuuden lähde (источник повышенной опасности) on Venäjällä juridinen termi, jolla tarkoitetaan sellaista esinettä, jolla on suurempi mahdollisuus aiheuttaa vaaratilanne - klassisena esimerkkinä toimii auto. Käytännössä sen merkitys liittyy vahingonkorvausvastuuseen, mutta koska haukottelen jo itsekin, palaan aiheeseen.

Tässä on siis uusi bodum-merkkinen termarimukini. En taida olla koskaan ennen omistanut yhtäkään oikeasti toimivaa mukia ennen, sillä onnistuin toissapäivänä polttamaan kieleni pahasti. Ja pärskäisin tulikuumaa teetä ympäriinsä bussissa.

Että makuaistin palautumista odotellessa täällä näin... Kieli on vieläkin hellänä, joten olen viettänyt pari päivää vegetariaanisella raakaruokavaliolla (kaalisalaattia nams!), jossa kaiken ruuan täytyy olla vähintäänkin todella haaleaa (en tiedä, onko sellaista lämpötilaan liittyvää ruokavaliota vielä virallisesti olemassa, mutta kohta on kumminkin).

Kuten huomaatte, vauhtia ja vaarallisia tilanteita täällä itärajan takana. Tuohon mukiin tarvitsisi kyllä todellakin sellaisen jenkkityylisen suojaa itsesi itseltäsi idioottivarman tarran: "Varoitus! Mukin sisältö todellakin SÄILYY kuumana! Älä juo, ennenkuin olet varma, ettei se enää kiehu!" Todella vaarallinen kapistus. 

Ja kukaan ei siis maksanut tästä(kään) postauksesta yhtään mitään :)

2 kommenttia:

  1. Pakko nyt kyllä aukaista oma sanainen arkku ja ylistää tätä sun blogia! Olin pitkään jo etsinyt tietoa Venäjällä opiskelusta ja lähteekö sinne ylipäänsä kukaan täältä Suomesta, ja miten hyvin kävikään! Löysin tän sun blogin! Ihana saada vähän osviittaa suomeksi siitä opiskelusta Venäjällä (ja muustaki), kun itsekin tähtäsin lähteä Pietariin opiskelemaan. Kiitos! Jatkan innolla seuraamistasi! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei ihanaa kiitos, luin tämän kommentin jo kesken luentoa ja virnuilin varmaan viisi minuuttia onnesta!! :) Kyllähän ainakin tänne Pietariin päätyy aina 2-3 suomalaista per vuosi tekemään koko tutkintoa! Jee! Tervetuloa ! :))

      Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<