lauantai 7. maaliskuuta 2015

More is More


Tiedättekö sen itseriittämättömyyden?

No sen, joka kuiskuttaa korvaan mitä kaikkea pitäisi tehdä. Enkä tarkoita tekemättömien töiden listaa tai askareita. Sitä, miten pitäisi elää terveellisemmin, opiskella pitkäjänteisemmin, olla aktiivisempi työelämässä, lukea enemmän, osallistua tiiviimmin, harrastaa ja etsiä jatkuvasti uusia kiinnostuksen kohteita, olla parempi ystävä ja tutustua jatkuvasti uusiin kiinnostaviin tyyppeihin.

Hassu juttu on se, että ulkomaailma ei aseta näitä paineita. Eikä niiden täyttymättömyys häiritse ketään muuta, sillä ne ovat niin marginaalisia. Kyllä, käytän häiritsevän paljon ajastani tv-sarjojen ja tyhmien komedioiden katseluun, mutta en sentään täyspäiväisesti. (Vielä) Vähän kuin ulkopuolisena katsoisi itseään ja sanoisi "älä ajattele niin paljon, hyvinhän tässä menee, opiskelua, siitä palautumista ja sillai".

Kyse ei ole siitä, ettei tietäisi, mistä aloittaa tai mitä pitäisi tehdä. Ei, tietoa ei puutu. Jos jotain, niin sitä on liikaa. Kaikki teoreettiset avaimet menestykseen ja ikuiseen elämään ovat täysin hyppysissä. Voi kertoa itselleen, ettei ole aikaa, mutta ei sekään ole täysin totta.

Konflikti, miten pidän siitä, missä olen nyt ja mitä teen - mutta saman aikaisesti haluaisin olla jossain ihan muualla tekemässä jotain ihan muuta. Ja jos olisin siellä, haluaisin jonnekin taas muualle, samanaikaisesti kuin takaisin siihen, missä olin alunperinkin. Haluaisin lukea The Economist lehteä samalla kun taustalla pyörii Blondin kosto. Osallistua aivan kaikkeen, mutta maata yksin peiton olla.

Silti en lunasta omia odotuksiani itselleni. Pitäisi olla enemmän kaikkea. Haluaisin olla enemmän kaikkea.

Pitää lisätä tuohon tehtävälistaan vielä "Alkaa meditoimaan" ja "Olla zen".

Ehkä se sillä hoituisi.

12 kommenttia:

 1. Tosi hyvin sanottu, just tuolta opiskelijasta tuntuu niin usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa olla myös tämän sukupolven jakama ongelma ;)

   Poista
 2. allekirjoitan täysin! heh ihan jokapäiväiset perusfiilikset....

  VastaaPoista
 3. Hei mitä Pietarissa kannattaa tehdä, jos on menossa sinne yhden päivän ajaksi? Muoti kiinnostas:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ummm hankalaa, sanon että ehdottomasti sitten kannattaa mennä TKACHI-keskukseen! Löytyy Obodnyi kanalin metroaseman ulkopuolelta (siinä Okei-kauppaa vastapäätä)! Sieltä löytyy paljon Pietarilaisia/ venalaisia suunnittelijoita :)

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! :) Kiitos!

   Poista
 4. sama, ikuinen sisäinen konflikti (joka huonoina päivinä johtaa täysmittaiseen sisällissotaan ja kriisiin). nyt kärsin siitä että PITÄISI harjoitella päälläseisontaa, siivota keittiön, lukea 100 sivuu consumer behavioria, italo calvinon romaanin ja katsoa luontodokumentteja. sen sijaan luen blogeja ja vihaan itteeni. :-D
  tykkään tosta the economist+blondin kosto-yhdistelmästä, saatan kokeilla sitä huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Paitsi et luovuta sen päälläseisonnan kanssa välittömösti. Not going to work, darn physics! :DD

   Poista
 5. Vihdoinkin mun täytyy muistaa kommentoida blogiisi!Kiitos siis kirjoituksistasi,todella mielenkiintoista luettavaa näin Pietaria rakastavalle :) (mahdollisesti kohta siellä asuvalle) Keep on doing the good work ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Ja kiva kun muistit! Toivottavasti muutat, täällä on kivaa ;)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<