torstai 25. joulukuuta 2014

Opiskelijajoulu ja solakka kukkaroTässä vaiheessa kaikilta tulee varmaan kaikki joulujutut jo korvista ja varpaanväleistä. Siksipä ajattelin jättää itse sen niminimiin, todetakseni vain, että toistaiseksi kaikki kulkee rattaillaan. Suunnitellusti. Olen viettänyt tässä koeviikkoa - kolme takana päin ja yksi vielä ylihuomenna. Että meri krismas evribadi! Mutta ei se mitään - lusin jo viimevuonna joulun ilman joulua täällä. Tämä vuosi onkin ollut jo helpompi.

Moni varmaan luki juttuja tosta ruplan vapaapudoksesta. Tosiaan. Olisi varmaan pitänyt napata popparit kouraan ja tuijottaa valuuttakursseja! Ja sitten olikin muutama päivä tosi halpaa. Joku varmaan lukikin, että apple sulki verkkokauppansa pariksi päiväki ja ikean keittiöt myytiin loppuun. Itse en juurikaan tehnyt mitään erikoista. Kun en ole minkään tarpeessa. Ja maksaahan se shoppailu silloinkin kun on poikkeuksellisen halpaa. Yksi kaverini osti pikkahinnalla leikatun minkkiturkin ja toinen iphone kutosen.

Kuvatakseni muutosta voin kertoa että edellisen opiskelijabunkkerini vuokra maksoi minulle vuosi sitten euroissa yli 500e/kk. Ruplan vapaapudotuspäivänä se olisi ollut vain 255e/kk. Nyt tietysti rupla on taas noussut (tämän päivän kurssilla oltaisiin jossain noin 350e/kk). Mutta ymmärsitte, miten radikaalisti länkkärikukkaroni on pysynyt (edelleenkin solakkana), mutta hieman lihakkaampana kuin ennen.

Elämme jännittäviä aikoja.

4 kommenttia:

 1. "Yksi kaverini osti pikkahinnalla leikatun minkkiturkin" :( Etkai itse käytä aitoja turkiksia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla turkkia ole, köyhällä opiskelijalla. :D Mutta muuten käytän ja olen aina käyttänyt.

   Poista
 2. Mä oon pähkäillyt just Pietarissa opiskelua, mutta osaaks sanoa miten Suomessa sitten käy esimerkiksi tuo sun tutkinto sitten jos/kun haet töitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkinto on tutkinto :D Kandin jälkeen ajattelin hakea maisteriin Suomeen. Ja sitten pätevöittää molemman. En tiedä tismalleen, mutta en pidä sitä ongelmana lainkaan. Toivottavasti löytyy töitä :)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<