tiistai 11. marraskuuta 2014

Pari juttuu


Fiilistellään sitä, mitä mulla oli tänään päällä! Ja mun uusia puhelimen kuoria, joissa lintuteema jatkuu jee!

No ei. Oli mulla oikeaakin asiaa. Eli meiltä muutti pois tässä taannoin yksi kämppis. Mikä tarkoittaa, että meidän kimppakämpässä on nyt yksi vapaa huone. Hinta huokea, sijainti loistava. Vladimirskayan metroaseman vieressä. Eli jos olet, tai tunnet jonkun suomalaisen tytön (vuokranantajan vaatimuksesta), joka haluaa muuttaa meidän kanssa tänne, niin mulle saa laittaa sähköpostia maria.riivari (a) gmail.com ! Vuokrataan heti kun sopiva kandidaatti löytyy. (tai mahdollisuuksien mukaan voidaan sopia parin kuukauden päähän)

Käytiin juuri avatusta "Chocolate Barissa", joka löytyy Nevskiy Atriumista Mayakovskayan metroaseman vierestä. Aluksi olin närkästynyt pienestä kupista (tuossa on varmaan 1,5 desiä), joka ei aluksi mielestäni lainkaan vastannut hinta-laatusuhdetta. Kuppi maksoi 140 ruplaa. Ja sitten taas mieleeni iskostui, että eurohan on jo 60 ruplaa! Herttileiri, juurihan se oli 40! Lasken kaiken edelleenkin vanhan kurssin mukaan. Koska olen tottunut siihen, enkä ole jaksanut sopeutua, vaikka onhan se ollut yli 50 jo puoli vuotta. Nyt ymmärrän mummoja, jotka muuttavat Suomessa edelleen hintoja markoiksi.
Niin ja noista "hot chocolateista" vielä puheen ollen. En ollut tajunnut, että se on todellakin sulaa suklaata! Olin aina luullut, että se on vain toinen nimitys kaakaolle. Eli aika tujua tavaraa. Ensi kerralla ostamme tuollaisen puoliksi.


Jos nyt joku sattuu olemaan tai poikkeamaan Pietarissa, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Ksenia Diodorovan näyttelyssä "In the Cold" Loft Project Etagissa! Tässä dokumenttiprojektissa Diodorova matkusti Tadzhikistaniin, kuvasi siellä paikallisia perheitä ja palatessaan Moskovaan jatkoi kuvaten näiden perheiden sukulaisia, jotka olivat lähteneet Venäjälle töiden perässä. Muun muassa Tadzhikistanista Venäjälle muuttaa vuosittain valtava määrä niin kutsuttuja gasterbaittereita lähettämään palkkapussiensa sisällöstä ison osan takaisin kotimaahan.
Mielenkiintoisia tarinoita, huikeita valokuvia ja ilmainen sisäänpääsy.

9 kommenttia:

 1. hot chocolatehan on ainakin ulkomailla ihan vaan kaakao. mut toi näyttää tosi namilta!

  VastaaPoista
 2. Okei! No hyvä, en ollutkaan sitten ihan pihalla! :) oli kyllä tooooosi hyvää. Onneksi tuo paikka ei ole kotimatkan varrella, muuten sortuisin siihen liiankin usein heh

  VastaaPoista
 3. Hei! Tykkään sun blogista hurjasti. Se on ihanan raikas ja omanlaisensa, koskaan ei ole mitään turhia täytepostauksia tai mainoskatalogeja niinkuin niin monissa muissa. Jäi kiinnostamaan, kun mainitsit jossain postauksessa sivulauseessa suhtautuvasi negatiivisesti Suomen Venäjä-uutisointiin. Haluaisitko avata tätä tarkemmin? Ymmärrän jos et, mutta itseä asia ja erilaiset näkökulmat (joita täällä on vaikea tavoittaa) kiinnostaa tavattoman paljon! Lisäksi jos saa tässä oikein alkaa toiveita heittelemään niin olisi kiva kuulla sun kokemuksia Venäjällä asumisesta ja opiskelusta laajemminkin postauksen muodossa! Itse opiskelen valtiotieteellisessä Helsingissä ja haaveissa vaihtoon lähtö Pietariin. Ihanaa syksyä sinne, toivottavasti jatkat bloggailua jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Olivia!! :) Siistiä, että tykkäät. Ja kannattaa tulla Pietariin vaihtoon! Venäjälle kannattaa tulla aina. Voin avata pikkaisen tuota kyllästymistä suomalaiseen mediaan. Tämä ei myöskään ole vain minun mielipiteeni, vaan monien jakama. Muistaakseni journalistiliittokin huomautti tästä jonkin aikaa sitten. Ukrainan kriisi nyt itsessään on vaikea uutisoitava, enkä jaksa siitä enää niin ärsyyntyä (en enää lue niitä otsikoita lukuunottamatta)... Siitä minulla on monia esimerkkejä, mutta jätän ne nyt pois tästä, ettei mene överiksi :D

   Mua ärsyttää, että aina kun Venäjä "yrittää selittää" se laitetaan jotenkin "alatyylisesti" hieman "kysymysmerkkeihin" ihan kuin se ei olisi "vastaus" toimittajan juuri esittämään "kysymykseen".

   Mutta esimerkki, jonka näin tässä viisi minuuttia sitten. "Venäläismedia huomioi Putouksen Putin sketsin!"........... mä oon pahoillani mut Karelskiy Vedomost on Venäjän mittakaavassa vähän sama kun Suomessa Suutarilan yläasteen viikkolehti ! Suomalaisen median mielestä jokainen blogi, nettisivu ja printtilehti edustaa yksinään koko maan mediaa. Ainoa, mitä venäläiset oikeasti tietävät Suomesta viimeaijoilta, on se, että oltermannia nimitettiin Putin-juustoksi. Ja siitäkin siksi, että ne kuvat levisivät venäläisillä 9gag-tyyppisillä huumorisivustoilla. Paitsi, että he myös luulevat, että juusto on Suomessa aina niin halpaa. :----)

   Myöskään kukaan yksittäinen bloggari ei VenäjälläKÄÄN edusta koko maan mielipidettä. Usein uutisissa kirjoitetaan !!!Venäjä haluaa polttaa kaikki homot elävältä (tai tyyliin vastaavaa)!!! Sitten avaat blogin ja mietit, että kuka hitto tää tyyppi muka on, eihän tätä edes lue kukaan? Venäjän suhteen Suomen mediassa ollaan lähes täysin lähdekritiikittömiä. On kiva uutisoida "venäläisten mielipiteinä" kaikkien hullujen poliitikkojen päähänpistot.

   Mutta eniten minua on ärsyttänyt viime aikoina tapa uutisoida lakimuutokset. " VENÄJÄ KIELTÄÄ IPHONET ! " - tarkoitti sitä, että venäjällä tulee kahden vuoden päästä voimaan laki, jonka mukaan venäläisten henkilötiedot pitää säilyttää venäläisillä servereillä. (sivutietona, että eu ja muutkin maat suunnittelevat samanlaisia lakimuutoksia case snowdenin jälkeen, mutta eihän sitä kukaan tiedä). Iphone liittyy tähän tasan siitä syystä, että se käyttää pilvipalveluja, joiden datat tallentuvat jenkkiservereille. On totta, että paljon on siinä hieman kyseenalaista, mutta muutoksen konkreettista sisältöä ei ole edes vielä kerrottu, koska se ohjeistetaan hallituksen ja roskomnadzorin asetuksilla. Nojoo. Mutta olkoon tämä esimerkki siitä, miten uutisoidaan ihan täysin eri asiaa, kuin sitä mitä kävi.

   Suomessa on paljon tosi fiksuja venäjäasiantuntijoita. Olen lukenut tosi monia todella hyviä, analysoivia juttuja. Mutta ne ihmiset eivät vain ole päivälehdissä töissä näemmä. Heitä siteerataankin usein täysin epäoleellisista kohdin. Voisin kirjoittaa kokonaisen tutkielman kaikista sanamuodoista tai tosiasioiden vääristelyistä uutisissa, jotka kertovat suomalaisen median epäobjektiivisuudesta. Muuten kirjoittakaa ihan miten haluatte, mutta älkää väittäkö että tämä täyttää objektivisuuden vaatimukset.

   Hups tulipas tästä pitkä. Ainakin sielu puhdistautui :)

   Viimeinen vielä, hesarin joku olisko sunnuntai-liitteen juttu, kolumni joku tms "Venäläiset pitivät minua huonona emäntänä" ÄLÄ JUMALAUTA kutsu IDIOOTTEJA kotiisi, oli ne mitä kansallisuutta tahansa!!! Kukaan normaali ihminen käyttäydy noin.

   Nyt rauhotun. Kiitos ja kumarrus :):):):)

   Poista
  2. Piti vielä lisätä, ettei tästä saa kuvaa, että oikeasti Venäjä olisi jotenkin tosi liberaali, että Suomen uutisointi olisi siitä jotenkin väärässä. Ei, Venäjä on tosi epäliberaali, usein ällöttävän nationalistinen ja kaikkea muuta ikävää. Mutta ikävä kyllä, suurin osa vallanpitäjien päätöksistä heijastaa sen kansan tahtoa. Kammottavaa ehkä, mutta totta.

   Poista
 4. Sun blogi on kyllä yksi mun lemppareista! :3 aivan supersuloinen kuori! ja alkoipas tehdä mieli suklaata...nam

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Emmy kiitos :3 Sunkin blogi on mun lemppareita jeeee ! :)

   Poista
 5. Mjoo, tuosta Putin-sketsin uutisoinnista en nyt hirveästi vetäisi johtopäätöksiä. Siellä on varmaan Iltsikassa toimittajat googlettaneet koko päivän milloin joku venäläinen lehti reagoi sketsiin. Ja sitten kun viimein jossakin sketsi mainitaan siitä revitään hirveät lööpit. Klikkihuorausta. Samoin moni muukin lööppi Suomessa. Asiantunteva (=tylsä) artikkeli -> ei klikkauksia nettilehden otsikoissa -> ei rahaa lehdille -> raflaavia otsikoita -> lisää klikkauksia ja lisää rahaa.

  Olen kyllä pikkaisen eri mieltä siinä että johtajien päätökset heijastaisivat kansan mielipidettä. Oman kokemukseni mukaan venäläiset on kuitenkin hyvin epäpoliittisia ihmisiä. Politiikka ei ihan hirveästi kiinnosta perusvenäläistä ja aika paljon saa tapahtua, että ihmiset lähtevät mellakoimaan kaduille tai vaativat johdon syrjäyttämistä. Vaikka palkat ovat myöhässä kuukausikaupalla, kaikki jatkuu entiseen tapaan. Pitää myös muistaa että Venäjä on aika hirmuisen suuri maa. Ukraina on kaukana Pietarista eikä kriisistä näy Pietarin kaduilla mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Totta.Olen samaa mieltä siitä, että venäläiset ovat epäpoliittisia ihmisiä verrattain suomalaisiin. Mutta toisaalta Ukraina oikeasti jakaa ja muodostaa mielipiteitä, enemmän kuin päivänpoliittiset teemat. Tuskimpa itäkeskuksenkaan metroasemalta löytyy montaa mielipidettä soteuudistuksesta. Toisaalta ei ole mielenkiintoista, saati yksioikoista todeta, että ei venäläisillä ole mielipiteitä, ei heitä kiinnosta politiikka. Olen samaa mieltä, että Venäjä on iso maa ja siksi me kaikki näemmekin sen eri tavoin - kokonaiskuva on mahdottomuus. Puhun omasta puolestani, joka rajoittuu Pietariin hyvin löyhästi, sillä harva ystävistäni on Pietarista. Ja mummot keskustelevat kanssani mielummin siitä, onko minulla jo sulho, kuin mitä Ukrainassa tapahtuu. On ehkä erilaista nähdä, mitä vanhempi sukupolvi on mieltä (tai ei ole mitään mieltä), mutta nuorten yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa käydään hyvin värikästä ja kiivastakin keskustelua.
   Ja olihan siellä syksyn rauhanmarssissa Moskovassa jäätävä määrä porukkaa, ottaen huomioon, että tuskimpa siitä mihinkään oli. Joka kerta kun tuon esille jonkin uuden hullutuslain (rikosoikeudellinen vastuu jos et ilmoita kaksoiskansalaisuudestasi tai kiroilukielto mediassa etc) saan vastaan ystävieni muurin, joka puolustaa sitä, oikeasti argumentoiden suurella kansallisella yhteiskunnallisella intressillä, jota se on luotu suojelemaan. Ja näin jokaisen suuren poliittisen päätöksen kohdalla. Ja valitusta siitä, miksei Putin ole jo pistänyt kovaa kovaa vasten kun länsi näin meitä blokkina sortaa. Ei se Putinin tukeminen tarkoita sitä, että se olisi henkilökohtaista nimenomaan Vladimir Vladimirovichille, vaan aina "No kuka sitten?". Ainakaan se ei juo.

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<