tiistai 18. marraskuuta 2014

Karvahattukauden avajaiset

hat. hm // coat. hm // backpack. fjallraven

Tänä aamuna Pietarissa oli -6 astetta! Jestas ei vielä. Sisälämpötilakin lähestyy uhkaavasti aivan liian alhaista. Täytyy saada aikaiseksi tehdä asialle jotain. Koska asia, jonka venäjällä oppii lähes ensimmäistenä - ikkunoiden tiivistys. Noista vanhoista puuikkunoista (joissa EI ole mitään tiivisteitä) vetää niin, että päässä humisee. Vielä olen ollut sitä mieltä, että hyvä vaan, koska se tasapainottaa hieman ylikuumia pattereita. Mutta kohta ei enää naurata.

Mulla oli ongelma: kuinka saada kaikki haluamani luentomateriaalit, kirjat, sateenvarjot ja muut mukaan, niin, ettei laukkuolkapääni laske lattiatasolle niitä raahatessa? Ryhdyin reppureippailemaan. Ja sitten oli luonnollisesti pakko ostaa uusi takki, koska reppu ei sopinut mihinkään muihin takkeihini. Ja tässä sitä ollaan! Suomessa reppu, erityisesti kånken, on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, mutta venäjällä reppuja käyttävät lähinnä esiteinit. Ja nyt minä!

Kaveritkin varmaan lopettavat kohta kyselemisen, mihin olen matkustamassa. Kirjastoon!!

Pitäis saada lanseerattua tänne Venäjälle pikkujoulut. Vaikka pikku-uusivuotiset tai jotain vastaavaa. Kaikkialla kaupitellaan juhlamekkoja, ja aina kun tajuan pitäväni jostain, kysyn itseltäni mihin sen muka pukisin ja jätän sen henkariin. Pimeimpään vuodenaikaan tarvitaan pikkujouluja. Vaadin.


Olis myös tosi kiva, jos viitsisitte käydä äänestämässä mun siskoa Fjällrävenin matkalle Pohjois-Norjaan, joka kestää neljä päivää ja jonka aikana edetään 300 km koiravaljakolla! TÄSTÄ

2 kommenttia:

  1. Pidetään pikkujoulut joku ilta! Glögiä, pipareita ja muita suomijuttuja :)

    VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<