lauantai 13. syyskuuta 2014

Being a lawyer have better be awesome

 

Olen tainnut jo aikaisemmin mainita, että täällä Venäjällä opiskelu ei ole mikään huviretki. En tietenkään voi puhua kaikista yliopistoista Venäjällä, vaan ainoastaan omastani SPBGU:sta. (Koska yleisesti ottaen, lentääkseen ulos muista yliopistoista, joissa kokeet ovat pääosin suullisia, pitää olla tosi superurpo)

Meillä siihen on kaksi tapaa

1) Et läpäise koeviikoilla kolmea koetta. (Ekzamenia tai zachetia) 
Itselläni oli syyslukukaudella 4 ekzamenia (eli isompaa koetta) ja 7 zachetia (eli pienempiä)
Kevätlukukaudella 4 ekzamenia (aineita, joiden opiskelua kesti kaksi lukukautta) ja 5 zachetia.
Eli käytännössä kun itse tiedät, että nyt tuli kolmas huti, kävelet kansliaan ja pyydät saada dokumenttisi. Ei mitään keskusteluja - osta junalippu kotiin.

2) Et pääse uusinnasta ja sitä seuraavasta "komissiosta" läpi
Ei-läpäistyä koetta seuraa kaksi viimeistä yritystä. Sama koe, vain uudet, eri tehtävät, sama koeprosessi. Viimeista kertaa kutsutaan "komissioksi" eli ainoa erotus tulee siinä, että kokeesi tarkistaa yhden opettajan sijasta 3-4. Näin suojataan opiskelijaa epäreilulta arvioinnilta.
Eli jos viimeinen yritys, komissio, ei mene läpi, kävelet kansliaan, haet dokumentit ja ostat junalipun kotiin.


Ja miksi siis kerron tätä?

Mulla häämöttää edessä juurikin tuo komissio. En tiedä vielä milloin, luultavasti noin viikon päästä. Ja voi kun olisinkin siellä siksi, etten olisi valmistautunut, etten lukenut.

Eikä kohta 1) proseduurikaan ollut kaukana viime koeviikolla. Ja koin sen rankempana kuin tämän jälkimmäisen. Alan vain olla aika rikki tästä jatkuvasta uhasta puolen vuoden välein tulla potkaistuksi pellolle.

Toisaalta, noin kolmasosalle kanssani aloittaneista opiskelijoista joko skenaariosta 1 tai 2 on jo tullut todellisuutta. Ja minä olen vielä täällä. Että ei tässä nyt vielä aleta hautaa kaivamaan.

Toivottakaa onnea!

Studying in Russia (atleast in my University SPBGU) is certainly no picnic. Every half a year students get kicked out for not passing three exams or failing to pass them in a "commission" (the same thing basically, only more professors are involved to insecure the rights of the students). Now I have this "commission" ahead of me, and I really don't feel like buying a train ticket home just yet. At the same time, so many of my colleges have gotten kicked out, and I'm still here (and I'm not even a native speaker) so maybe I shouldn't dig up my grave just yet. Wish me luck!

14 kommenttia:

 1. Saanko kysyä, miten siellä näkyy Venäjän poliittinen tilanne? Kannattaako esim. kaikki sun tuntemat Pultinia, entä sä? Pelätäänkö siellä sotaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä! :) aluksi varmaan kannattaa lähteä siitä, ettei täällä politiikka erityisesti "näy" ihmisten elämässä, koska federaatiossa sitä löytyy niin monelta tasolta eikä täällä ole samanlaista poliittista kulttuuria kuin Suomessa. Ajatukset sodista tuntuvat kaikkien mielestä absurdeilta ja eritysesti huvittavilta kun kerron Suomalaisten peloista. Toisaalta krimiläinen kaverini sanoi, että jos krimillä olisi levottomuuksia, hän lähtisi sinne vapaaehtoiseksi. Kavereistani reippaasti suuri osa (ehkä jopa 4/5) kannattaa Putinia. Syy tähän on, enemmän kuin hänen henkilöllisyytensä, on se, että he kokevat, että hän pystyy hallitsemaan maata, tuoda siihen stabiiliutta eli yhteiskuntavarmuutta, jolla on tärkeä rooli heidän elämässään. Tätä tukemassa on muutaman presidentin ei niin mairittelevat aikakaudet ja kaaos. Yleensä tämä kaikki jatkuu perusteluilla "no jos ei hän, niin kuka sitten?" Täällä ollaan hyvin avoimia omista heikoista kohdistaan, mutta toisin kuin Suomessa, täällä ei ajatella niiden olevan lähtöisin presidentistä, vaan hänen roolinsa on tasapainottaa näitä ristiriitaisuuksia.

   Poista
 2. Siellä opiskellessa saa varmaan olla aika rautaset hermot. Tai ite en todennäkösesti selviäis hetkeekään, koska olisin niin jäätävässä stressissä tenttien läpäsystä, että tuskin pääsisin yhtään mistään läpi :D Mut tsemppiä sulle, kyllä sää selviät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee :D ! Kiitos! No sais ne olla ehkä vieläkin rautaisemmat, mutta kyllä ne täällä treenaantuu.. Pienistä ei saa hermoilla. Vaihtoehtoja ei ole :3

   Poista
 3. Huhuhu, oon pitänyt sitä ranskalaista systeemiä raakana, mutta tää kuulostaa kyllä vielä kuumottavammalta. Pidän sulle peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiitos! :) luulen, että mikä tahansa yliopisto maailmassa saa suomalaisen järjestelmän kuulostamaan kansanopiston kirjekurssilta!

   Poista
 4. Kääk onnee matkaan! Tää Venäjä-aiheinen blogi ei saa päättyä vielä :D

  Tuli muuten mieen että sä kun olet nyt asunut Venäjällä pidempään, niin oletko seurannut paikallista mediaa/kulttuuria kuinka? Olis jännä tietää mitä venäläisiä artisteja ja bändejä sä esimerkiksi tykkäät kuunnella, jos oot sellasiin tutustunu? Mikä on valtavirtaa, mitä venäläiset hipsterit kuuntelee tai mikä vaan yksinkertaisesti on mahtavaa? Joku musiikkiaiheinen postaus olisi tosi jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla :) ! Kyllä tää blogi vielä jatkuu! Ja hei musiikkipostaus on tulossa! :) aloin jo kasaamaan sitä (jouduin konsultoimaan kavereitani koska en tunne tätä aluetta niin hyvin hehe ) mutta še tulee kyllä!

   Poista
 5. voih, koska totun finnochkaan. kyllä tää mulle on aina cloudbusted D: <3 tulin vaan kertomaan, että blogisi on kuulunut lempiblogeihin jo siitä saakka, kun olit vasta muuttanut suureen naapurimaahamme ja kuuluu edelleen. ja haluun sanoa, että oot todella kaunis, melkein kadehdin sun kasvonpiirteitä. mä ihan totta ihailen sua, koska sussa on paljon hyvää ja oot opettanu mulle paljon. Onnea paljon tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Yhyy aloin jo tihrustaa tästä kommentista :') lämmittää...!!!! Vaikka en kyllä noista kasvonpiirteistä tiedä, mutta kiitos :) mulla itsellänikin on täällä vielä paaaaljon opittavaa, ihanaa jos pystyn siirtämään teille edes jotain ajatuksiani :)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<