maanantai 24. maaliskuuta 2014

Saatana saapui

Mikä siinä on, kun ei onnistu lähteä mihinkään suunnitellusti?
Torstai-iltana syttyi lamppu jo kauan suunnitellusta Moskovan matkasta. Selailin hetken internettiä. Juna lähtee neljän tunnin päästä, nyt mentiin!

Ja niin sitä köröteltiin junalla Moskovaan. Menosuuntaan luotijunalla neljä tuntia ja takaisin yöjunalla kahdeksan tuntia. Ja oli se kyllä siistiä. Moskova siis! Okei myönnän, että on todennäköistä, että suurin osa menee sen piikkiin, että paikka on uusi. Pietarin tunnen jo niin läpikotaisin. Ja arki on aina niin tylsää.

Moskovassa on joka kulman takana jotain uutta.

 Taustalla muuten se kirkko, jossa Pussy Riot silloin esiintyi (Kristus Vapahtajan Katedraali). Ihan vaan jos jotain kiinnosti.

Jos pitäisi kuvata Moskovaa yhdellä sanalla, vastaisin varmaan "kreisi". 16 miljoonaa ihmistä, niin sanotusta perustamisvuodesta 1147 eteenpäin jokainen on rakentanut sinne vähän mitä huvittaa - ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että 25-kerroksen bisnes centerin vieressä saattaa olla kaksikerroksinen talo, sitten palatsi ja sitten taas joku huonossa kuosissa oleva röttelö(joskin niistä taitaa suurin osa olla jo niitä bisneskeskuksia) ja sitten monikupolinen orodoksinen pikkukirkko ja sitä rataa.

Kaupungin mittasuhteet ovat hämmentävät. Vaikka onhan esimerkiksi Istanbulkin valtava, missään ei silti tunne itseään niin pieneksi kuin Moskovassa.

Suurin osa mun luokkakavereista ei tykkää Moskovasta. Moskovan ja Pietarin välillä on jotain sellaista klassista skabailua: Pietari on Venäjän kulttuuripääkaupunki, Moskova bisnes.

 (ei kannata toivoa, että näistä mun kuvista saisi yhteiskuvaa siitä, miltä siellä näyttää :D koska se ei a) ole mahdollista b) mulla on tapana kuvata vaan asioita, joista itse tykkään heh)

Ehkä se oli viikonloppu, upea kevätsää, hyvä ruoka tai jokin muu, mutta pidin Moskovasta todella. Toisaalta tiedän, että suurkaupungin arki on raskasta ja talvi kääntää kolkon selkänsä.
Mulla on toisaalta sellainen kutina, että tulen päätymään tännekin jossain vaiheessa asumaan. Ainakin nyt suhtaudun sellaiseen mahdollisuuteen innolla.

Monet mun kaverit ei suostuis muuttamaan Moskovaan "vaikka maksettais"... Myös yksi poika Moskovassa oli ihan suoraan: "No jos sä opiskelet Pietarissa, ni mitä sä sit tääl teet!? Moskovahan on ihan perseestä!" Yhyy apua, mulla on viikonlopulta ihan liikaa kuvia. Ja hyvin vähän sanotavaa. Toimi kyllä semmosena alkaaliparistona tämä matka. (vaikka olikin vain kolme päivää, se tuntui reippaalta viikolta!)

 El ostokset. Olin ylpeä kun kartoitin omaisuuttani vain yhden uuden kevytuntuvatakin verran.... Miksei Pietarissakin voi olla Uniqlota? :(

 Hipsterimeininkimahdollisuudet Moskovassa tuntuivat rajattomilta... Silmät väsyivät loppujen lopuksi kaikkeen siistiin, enkä saanut otettua edes kuvia kaikken siisteimmistä. Nyt harmittaa. Mutta ei se haittaa, täytyy palata.

Ihanaa päästä kerrankin sellaisella matkalle, jossa KAIKKI meni aivan nappiin!
(ei tällaista käy ikinä eihän?)

Villiä kyllä. Nyt Pietari tuntuu ihan kylältä. Mielenkiintoista, millaisenkahan klaustrofobian saisin Suomessa? :----)
(myös pelottaa, tarkoittaako tämä sitä, että joudun tästä eteenpäin muuttamaan aina vain suurempaan kaupunkiin, ettei tulisi tylsää?)

8 kommenttia:

 1. Ei haittaa, vaikka lyhyesti tekstiä. Täyttä asiaa ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja otsikko on mitä mainioin :D

   Poista
 2. Ihana Moskova!

  Taisin jo sanoakin, että sun blogi oli varmasti yksi ratkaisevista tekijöistä siinä, että vihdoin sain itteäni niskasta kiinni ja aloitin venäjän opinnot viime syksynä. Sanavarasto on toki tässä vaiheessa aivan olematon, mutta haluaisin jo päästä lukemaan jotain muutakin kuin oppikirjoja. Onko sulla antaa jotain vinkkiä jostain superhelposta ja kuitenkin kiinnostavasta luettavasta? Saa olla kirja tai lehti tai sarjakuva tai... En pelkää sanakirjan käyttöä.

  Tuun muutaman viikon päästä Pietariin parin päivän reissulle (oon jo käyny fiilistelemässä sun vanhojakin postauksia pariin otteeseen :)) ja noin lukemista ajatellen meinaan pistäytyä ainakin Dom knigissä.

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin upeelta! Mieki haluuuun... Ja pakko sanoo vielä että naurahdin otsikolle, hyvin keksitty :-D

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä, missään ei tunne itseään niin pieneksi kuin Moskovassa. Ja Suomi ei ole koskaan tuntunut niin tyhjältä kuin Moskovasta (tai Pietarista) paluun jälkeen :D

  VastaaPoista
 5. Oot ihana! Päivittelisitpä vähän useammin... :(

  VastaaPoista
 6. heippa, oletko jumahtanut mosseen vai missä seuraava päivitys viipyy?!!! seuraavaa odotellessa jo kieli pitkänä...

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<