maanantai 17. maaliskuuta 2014

Mai Laif In Rasha


Juhlaviikonloppu! Ensin "Vosmoe marta" eli 8. maaliskuuta eli Naistenpäivä! Suomessa sitä ei niinkään juhlita, mutta venäjällä kyllä ! Meidän luokan pojat oli ostaneet kaikille tytöille tulppaaneita ja sain niitä muiltakin kavereilta. Ja mulla ilo jatkui vielä seuraavana päivänä synttäreiden muodossa. Täytin 21 :) Kukaan yliopistolla ei uskonut.... Luulivat, että olen 17. :D
Musta on suloista kun Venäjällä ei ole "kliseitä". Puheet ja toivotukset ovat kaikki todella imeliä ja runsaita. Perinteisten facebook "onnee"-onnittelujen lisäksi Vkontakteni oli täynnä tämän tyyppisiä onnitteluja: "Hyvää syntymäpäivää Maria! Toivotan sinulle onnea, menestystä ja kaikkea hyvää, etenkin paljon haleja ja rakkautta tuleville vuosille! Toivottavasti elämässäsi tulee riittämään kaikkia näitä asioita ja jatkossakin ilahdutat meitä aurinkoisella hymylläsi!" Ajattelin ottaa tästä vaarin ja jatkossa onnitella muita juuri tähän tyyliin.

Sniikkasin mut ja Viivin etnografiseen museoon. Tai no okei, maksettiin itsemme sisään "Venäjän Federaation kansalaisina". Pietarissa ja varmaan koko Venäjällä museoissa on eri hinnat venäläisille ja ulkomaalaisille. Tuollakin ulkomaalaishinta oli 350ruplaa (eli 7 euroa) kun venäläiset pääsivät sisään vain 100ruplalla (2 euroa). Tämä juoni onnistui muutamilla helpoilla muistisäännöillä 1) Puhu mahdollisimman vähän 2) Kun puhut, mumise hiukan 3) Vastaa myöntävästi vain hyminällä 4) Viivi, seiso hiljaa ja näyttele venäläistä
rand1

Oma kotibunkkeri kullan kallis.
Tältä näytti puolentoista tunnin odottelun ja hampaiden kiristelyn jälkeen saatu cappuccino Loft Project Etagissa. Jotenkin noihin hipsterpaikkoihin tiivistyy Pietarin huonoin palvelu. (Ja siitäkin palkinnosta on aika kova kilpailu heh heh) Mutta on se kyllä nätti.

Ihana Viivi tuli !!! :)
rand5
Kevätaurinko paistaa sisään luentosalin ikkunasta. Jouduin ottamaan tämän kuvan todisteeksi kaverilleni, että todellakin olin sinä aamuna paikalla. Ajoissa. Historian luennot ei meillä ole kauhean suosittuja. Viime lauantain luennolla oli (kuulemma) yhdeksän ihmistä aamun ensimmäisellä puoliskolla. Sadasta. Iltapäivään mennessä tuosta yhdeksästä paikalle sattuneesta kaikkosi vielä muutama.

9 kommenttia:

 1. Oi kotibunkkeri näyttää hyvin ihanalle! Paljon paremmalle kuin mun ranskalainen versio :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aw kiitos :))) no mut hei, eiköhän sulla se yleismiljöö vie voiton kuitenkin :D !

   Poista
 2. Tulin vain kiittämään ehkä ihanimmasta tietämästäni blogista (: en seuraa yhtä ainutta muoti- tai tyyliblogia, mutta harkitsen opiskelua Pietarissa ja olenkin nyt parin päivän aikana ahminut läpi kaikki Pietarissa asumisesi aikana julkaisemasi postakset. Спасибо!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa kiitos ! :))) nyt tuntuu siltä, että hitsi kun on jäänyt niin paljon postaamatta... täytyy kiriä ja jakaa enemmän muistoja!

   Poista
 3. Miten muuten kun jos on opiskelijana Venäjällä, ja on ilmeisesti opiskelijaviisumi, niin onko sulla välillä pitempiäkin kausia ettei ole viisumia voimassa eikä pääsisi sen takia Suomeen? Luin juuri itse tosta Venäjälle opiskelemaan lähtemisestä ja jossain oli että esimerkiksi kun on paikanpäälle päässyt niin voi mennä parikin kuukautta ennenkun saa siellä viisumiasiat kuntoon ja pääsee ekan kerran matkustamaan Suomeen, mikä kuulostaa vähän pelottavalta ajatukselta kun ite haluisin tarvittaessa päästä aina takasinkin jos on jotain. Mutta toi Venäjällä opiskelu vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy uusia opiskelijaviisumi aina vuoden välein. Siinä kestää viis viikkoa, eli sillon en periaatteessa pääse Suomeen (taisiis kyllähän sitä hädässä aina kotiin pääsee, takaisin ei ehkä :D Eikai ne saa Suomen kansalaista rajalta pois käännyttää..)
   Mutta se kesto riippuu vähän, missä niitä papereita pyöritellään. Oon kanssa kuullut, että joillakin olisi mennyt muutamakin kuukausi ilman viisumia :0 Toisaalta sitten kun sen viisumin kerran saa, sitten pystyy reissaamaan enemmän.
   Hihii. Kiva kuulla jos kiinnostaa! Pietari on sillä tavalla aika "helppo" vaihtoehto muuttaa, kun on niin lähellä Suomea.

   Poista
 4. Terveisiä Prahasta! Täällä kaikki luulevat minua venäläiseksi! Ajattelin ensi viikonloppuna baarissa vastata jokaiseen "where are you from"-kysymykseen ja ni panimaju.
  Toivon sulle oikein onnellista ja iloista kevättä, aurinkoisia päiviä sekä sateisten päivien museokierroksia! Toivottavasti kevääsi tulee olemaan mielenkiintoinen ja viihdytät meitä lukijoita ihanilla blogiteksteilläsi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon!! :) Lämmittää jo tämä kommentti auringollaan! :) Voi, tahtoisin niin päästä Prahaan käymään. Pari kaveria just palas sinne kotiin, huvittais lähteä moikkaamaan. Mua on aina luultu venäläiseks, eikä se tuu loppumaan ikinä (plus se, että nykyään puhut sitä sujuvasti, ei myöskään auta :D)
   Ihania kevätpäiviä myös sinne!

   Poista
 5. Ihanaa että päivitti blogiasi, odottelin jo malttamattomana:)

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<