torstai 2. tammikuuta 2014

S Novym Godom!

Hyvää uuttavuotta kaikille täältä Pietarista!

Tuli vietettyä ensimmäistä kertaa venäläinen uusivuosi. Kuten monet varmasti jo tietävät, venäläiset eivät niin kovasti vietä joulua (sehän olisikin vasta tammikuun 7. pvä) mutta "novyj god" eli uusivuosi on vuoden suurin juhla! Tästä johtuen esim. venäjällä ei ole joulukuusia vaan "uudenvuoden kuusi" ja lahjat annetaan nimenomaan uutena vuotena.

Täytimme vuokraamamme ison huoneiston pullokaupalla skumppaa, vodkaa, kaljaa, valtavilla piirakoilla (nam), hedelmillä ja muulla syötävällä. Ja kutsuimme paikalle tietenkin kaikki ystävämme. Osa juhlisti alkuillan kotona perheen kanssa ja saapui paikalle vasta kahden-kolmen aikaan yöllä. Valtavista ruuan ja juoman määrästä huolimatta, jokainen vieras katsoi velvollisuudekseen täyttää pöytää vielä lisää - ja tästä kiitoksena juhlapöytä notkunee vielä ensiviikollakin.


Menneen vuoden hyvästely. Ennen uuden vuoden vastaanottoa on tärkeää hyvästellä mennyt vuosi ja juoda malja sen kunniaksi (tai ihan vaan siitä ilosta, että se on ohi - miten kenellekin) :D

Tytöt toi mukanaan kaiken sortin partypäähineitä, peruukkeja ja laseja :)

Viittä vailla kaksitoista kuunnellaan suorana televisiosta Putinin puhe, ja uudenvuoden terveiset, jotka päättyvät kellonlyöntiin ja kansallishymniin.

Vuodenvaihteessa jokainen kirjoittaa paperilappuselle toiveen tulevalle vuodelle. Kellon lyödessä paperi sytytetään tuleen ja sitten viimein viskataan palavana skumppalasiin, josta paperinraasu juodaan yhdessä skumpan kanssa. En ottanut tästä toimituksesta enempää kuvia.... Ajattelin, että ehkä leikitään tulella ja kameroilla erikseen :)Itse olisin ehkä halunnut lähteä kävelylle autoilta suljetulle Nevsky prospektille katsomaan ilotulituksia ja konsertteja - mutta jääköön se vaikka ensi vuoteen! :) Ilta oli pitkä, mutta ei missään nimessä tylsä tai hiljainen. Vieraat tulivat ja menivät, välillä tupa oli aivan tappiin asti täynnä, toisinaan oli väljempää. Sinnikkäimmät juhlijat matkailivat kohti kotio siinä kymmenen aikaan aamulla. Ja eivätköhän jossain juhlat jatkuneet vielä sitäkin pidempään.

Happy New Years to everyone! I hope everyone enjoyed their parties - at least we did. We rented a place and filled it with food and drinks, inviting all our friends there to celebrate with us. Althought most of the people were from different countrys, we celebrated in Russian style: said goodbye for the passed year, watched Putin´s speech an made a wish and set it on fire... So all and all the party was a success! And it continued till ten in the morning. 

6 kommenttia:

 1. siis ajattelinkin että toi poika sun kanssa yhteiskuvassa näytti tutulta! oltiin samassa lukiossa :D

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. aw ihanaa uuttavuotta myös sulle Iida!! :)

   Poista
 3. Pitää kyllä ensi vuonna ottaa venäläisestä uudesta vuodesta oppia, kyllähän vuotta pitää juhlistaa kunnolla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D no tätä voin kyllä suositella sydämeni kyllyydestä! :D haha. salaisuus on siinä, ettei juo nopeasti liikaa vaan kokoajan ja syö samalla ... Niin sitä jaksaa!

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<