sunnuntai 8. syyskuuta 2013

White Collegecollage. zara / shoes. zara / bag. hm / earrings. hm /


Heippatirallaa!

Yliopisto alkoi.

Tiesittekö, että vieraalla kielellä opiskelu on rankkaa? Minä en.
Ajattelin kyllä, mutta en uskonut. Vaatinee töitä kotona.

Toisaalta näyttänen kehittäneeni luennoilla oman kieleni, jota en näin jälkeen päin itsekään ymmärrä. Juttu menee nimittäin niin, että yritän kirjoittaa muiden mukana muistiinpanoja. En kuitenkaan tunne termejä, mutta yritän kirjoittaa niitä ylös, ja loppujen lopuksi opettajan pälpättäessä olen arvannut puolet kirjaimista ja unohtanut loput.

Onneksi nykyteknologia on keksinyt pulman ongelmaani ja olenkin valokuvannut kaikki 12 sivua (=yksi luento) muistiinpanoista kaveriltani ja iloisesti istun nyt kotona kirjoittamassa niitä puhtaaksi


Työläs, todella työläs vuosi edessä.

Jatkan tästä yliopistoaiheesta joku toinen päivä vähän enemmän, nyt hyvää yötä! :)

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nii on! :) Ne ei vaa oo jalassa sairaan kivat. Kiitos sisko :)))!

   Poista
 2. Huh. Tsemppiä suuresti sulle opiskeluun!!

  VastaaPoista
 3. voi vitsi, tsemppii. vieraal kielel opiskelu ON aika vaikeeta. no enkku nyt on vielä helppoo, mut siihenkin tottuminen oli aikamoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Eiköhän se oo ihan millä vaan kielellä :D Enkussakin menee välillä pitkissä lauseissa lauserakenteet (ainakin näissä juridisissa :D), että sen lukee viis kertaa, eikä sittenkään ole ihan varma, menikö se just niin vai just toisin päin :D

   Poista
 4. Apua.. Tsemii ja toivottavasti blogi rullaa kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä se rullaa, dont worry! Ehkä vähän vajaammalla temmolla, koska luulis et täällä ei olla niin kiinnostuneita tosta Venäjän lainsäädännön perusperiaatteista :)

   Poista
 5. Vieraalla kielellä opiskelu tosiaa on yllättävän haastavaa. Nojoo oon kyllä ite ihan suomalaises yliopistos lukemassa ruotsia, mutta siis opetus ja opetuksen ulkopuolineki asiointi henkilökunnan kans tapahtuu på svenska. Ei kuitekaa ehkä oo iha verrattavissa oleva asia mut kuitenki:D tsemii sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se musta aika verrattavissa :D ! Ehkä vertaistuki on lähempänä, mutta eiköhän itse opiskelun ongelmallisuus ole aika sama :) Kiitos!!! Tuntuu kivalta, tietää että joku tsemppaa!

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<