keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Быть студентом хорошо, только учеба мешает*coat. second hand / shoes. zara / pants. zara. / shirt. mango / bag. hm

Ajatuksia yliopistosta

 - Alan uskoa, että opiskelijat (tytöt) on valittu tänne kuvien perusteella. Ei huh! Miten voikin yhteen ylipistoon saada mahdutettua niin valtava määrä näin kauniita, ei nättejä niin kuin usein tytöt, vaan oikeasti kauniita!

- Tunnille on tultava ajoissa. Ja ei, ajoissa tulemisen vastakohta ei ole tulla myöhässä. Auditorioon on tultava väh. puoli tuntia etuajassa, koska muuten joutuu istumaan takariviin, eikä näe mitään. Yleensä, mikrofonin ansiosta kuulee kyllä, muttei näe dioja. Myös, eturivin vakiojengillä on oma mafia, jolla auditorion ensimmäisten rivien paikat on varattu kaikille kavereille. 

- Opiskelijoiden tyyli on formaali. Proffat kulkevat luonnollisesti puvut päällä, mutta että opiskelijatkin?? Ja ensimmäisen vuoden?? Näkeehän sen päältä, näistä 17-vuotiaista, että äitihän ne niille silittää. Että pääsis vähän juristia leikkimään ;) Ja salkutkin löytyy.
Myös tyttöjen tyyli on asiallinen. Mikä ei sinänsä tässä maassa (sanotaan kaupungissa) ole erikoista. Kuten olen jo aikaisemmin täällä ehkä kertonut, työvaatteista ollaan tarkkoja. Erityisesti kengistä.
Ja maassa (erityisesti tällä ja bisnes-alalla), jossa kenkiesi kärjet ja prässätyt housut kertovat sinusta enemmän kuin mitä ikinä teet, pakkohan sitä on leikkiä mukana. Terv. En taida enää lyhennellä vaatteitani vain niitä leikkaamalla heh heh.

- Kukaan ei tiedä asioistasi mitään. Eikä kukaan kerro mitään, ellet osaa sitä erikseen kysyä. Siksi kysy, kysy, kysy. Tämä johti eilen huvittavaan tilanteeseen (kuin Catch22-romaanista) kun minulle närkästyttiin siitä, etten ollut allekirjoittanut yhtä lappua, koska kukaan ei ollut kertonut minulle, että sellainen pitäisi allekirjoittaa, koska minun olisi pitänyt allekirjoittaa se jo. Круто (kruto), siistiä.

- Ihailen muiden "mamujen" ja venäläisten taitoa hoitaa asioita. Olen harjoitellut sitä jo vuoden, mutta en edelleenkään osaa yhtä luonnollisen, ystävällisen, itsevarmasti saada asioita selville ja hoidettua... Tätä kohtaa on vaikea avata, mutta muita katsellessani olen tajunnut, että kun sen osaa, se on taidetta.

- Suomen peruskoulu/lukiojärjestelmä on hyvä. Ihan pirun hyvä. Piti lähteä pois tajutakseen, miksi...

- Ban Ki Moon kävi meidän ylipistolla viime viikolla. Ja Putin. En nähnyt, mutta oli aika siistiä. 

- Tunneilla kuuluu esittää tyhmiä kysymyksiä. Silloin sinut huomataan ja tiedetään seuraavan opetusta. Toinen vaihtoehto on olla besservisser ja esittää itsestäänselvyyksiä. Ja opettaja kirjaa huomiot hyvinä. Eather way. Myös silloin kun auditoriossa on lisäksesi 120 muuta ihmistä.

- Tuntuu hyvältä käydä taas koulussa**. Ja saada opetusta, joka on ajoittain todella inspiroivaa. Viime vuoden (Venäjäksi: vuodessa on neljä vuodenaikaa: kevät, kesä, syksy, talvi jne) jälkeen tuntuu ihanalta OPPIA. Vielä kun löytyy se oma porukka joka ymmärtää, että tämä on oikeasti kiinnostavaa ja ennekaikkea miksi. (sen sijaan, että haaveissaan lapioivat kottikärryihin rahaa ja ammatin tuomaa turvallisuuden tunnetta)


*Opiskelijana on hyvä olla, vain opiskelu häiritsee
**En saa enää sanoa käyväni koulua, koska tämä on yliopisto. En totu siihen ikinä.

7 kommenttia:

 1. Apua, paikka kuulostaa potentiaalselta paikalta saada paniikkikohtaus... Jaiks!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. häääh? miksi? :D herranjumala, mitäköhän oon taas kirjotellu...:D

   Poista
  2. No kaikki eturivin känkstät, formaali pukeutuminen, luennoilla osallistuminen, tiedon epäkulku. Liian pelottavaa olisi tällaiselle suomalaiselle maalaistytölle :D

   Poista
  3. Aaaa niii.. No emmäkään tonne nyt ihan tyhjiöstä tipahtanu :D Katteltiin vuosi vähän etäämmältä... Toisaalta kaikkeen tottuu ja joskus comfort zonelta poistuminen kasvattaa mukavasti! :)

   Poista
 2. aa! olipa hyvä postaus! tosi kiva lukea tällasia postauksia, jotka kertoo eroista ym.. joita kyllä ilmeisesti on!

  -S

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<