lauantai 31. elokuuta 2013

muutama sana blogimaailmastaOon lyhyen ajan sisällä lukenut tosi monta postausta koskien blogimaailmaa. Osa on sen hylännyt, osalla taas tuntuu olevan kaikkien aikojen inspis ja joillain taas paha mieli.


Cloudbusted on ehtinyt seurailemaan blogimaailmaa jo kauan.
Vuodesta 2008 blogimaailma on muuttunut todella paljon. (silloin jos sulla oli 100 lukijaa bloggerissa, olit iso. Yli 500 ja olit yksi suurimpia)
Viimeaikoina olen tajunnut, kuinka isoissa mittasuhteissa Suomen blogimaailma jo pyörii. Kuten aina mulla on näistä aiheista ihan liikaakin sanottavaa (tämä teksti oli alun perin neljä kertaa tämän pituinen, mutta jätetään se pois)

Mielestäni on miellyttävää, että entisten muutamien jättiläisten rinnalle on kasvanut monia, entistä tasokkaampia pikkujättiläisiä. Jopa useat pienet blogit ovat huolella toteutettuja ja kauniita.

Nimittäin itseäni lukijana pitkään harmitti Suomen jättiläisten "huono taso", jonka vuoksi ajauduin muutamaksi vuodeksi ainoastaan ulkomaalaisten blogien pariin. Olen sitä mieltä, että jos useat näistä vanhoista jättiläisistä perustettaisiin nyt, ne eivät saisi läheskään samanlaista suosiota. Heillä oli onnenaan se kaikkein paras - ajoitus. Ajoitus on tässä maailmassa kaiken A ja O.
Sitten kun huomasin homman täällä muuttuneen, palasin ja tajusin, luoja kiitos, alkaa taas kirjoittamaan Suomeksi. 

Blogikansan kasvu aiheuttaa kilpailua, kateutta ja pahaa mieltä. Eikä vain blogit, vaan myös lukijakunta kasvaa löydettyään uutta, mieluisampaa luettavaa. Ilkeät anonyymit aiheuttavat pahaa mieltä ja ilkeys ruokkii toistaan, jolloin bloggaajalle tulee paha mieli ja ennen pitkää hän tekee postauksen, jossa avaa tuntojaan anonyymien kommenteita. Blogijättiläisillä on tukalaa, kun he huomaavat, etteivät heidän viikottaiset 300 000 lukijaansa anna homman ollakaan niin yksityistä, kuin he haluaisivat.Homma paisuu ja "paluuta juurille" ei ole.


Itse ajattelin jatkaa samalla linjalla kuin viimeisen vuoden. En halua enää ruokkia itsessäni kateutta siitä, mitä muut blogeissaan tekevät, tai miten heidän "blogiuransa" etenee. En halua olla henkisessä kilpailussa, kuka kutsutaan minnekin showroomille, kuka kampaajalle, millaisia yhteistyötarjouksia tehdään... (Eipä sillä, että voisinkaan koska olen täällä)
 Löydän sen oman tapani tehdä tätä ja jos se jollekin kelpaa, olen iloinen. Mutta eniten itselleni. :)

PS. Tätä tekstiä ei siis ollut tarkoitus edes julkaista, mutta blogger avuliaasti teki sen eilen yöllä itse 8)

14 kommenttia:

 1. toi on kyllä totta, että melko moni "isoista" blogeista on alamäessä laadun ja tasokkuuden kanssa. Nykyään tuntuu törmäävän yhä enemmän vaan mainospostauksiin, blogien entinen persoonallisuus tuntuu katoovan.. Onneks tää sun blogi on pitäny saman tason, tätä on hauska lukea, sä oot oikeesti hyvä bloggaaja enkä usko tason koskaan onnistuvan laskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ehkä itse sillai huomannu "tason laskua" vaan enemmän sitä, ettei mennä eteenpäin millään tavalla. Samaa juttua viikosta toiseen...
   Voi kiitos ! On munkin blogi muuttunut paljon tässä monien vuosien aikana aika radikaalistikin, mutta kiva kuulla jos on säilyttänyt ainakin tasonsa<3

   Poista
 2. Olen niin samaa mieltä kanssasi. Viime akoina oonkin poistellut ahkeraan blogilistaltani aiemmin todella tykkäämiäni blogeja. Nyt monilla mielessä vaan raha ja postausten laatu kärsii murskaavasti. Onneksi sä tuot edelleen mulle inspiraatiota. <3

  www.gold-script.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin roikkuu tuolla vaikka mitä blogeja, mitä en enää edes avaa, mutten jaksa poistaakaan.. :)

   Ja kiitos, yritän jatkossakin innoistaa jos vain mahdollista :)

   Poista
 3. Seurasin aiemmin tosi montaa näistä kaikista suosituimmista blogeista, kunnes tajusin, että niissä on usein kyse vain henkan vaatteista luksuslaukku kourassa valokuvatuksi tulemisesta - persoonallinen tyyli tuntuu jääneen luksukseksi, joka löytyy vain pienemmistä blogeista, kuten sun. Kavereiden kanssa ollaan puhuttu tästä aika paljon, ja ollaan todettu että meistä ei taida enää yksikään seurata näitä yhteistöitä pullollaan olevia blogeja muutoin kuin huumorimielessä :D ja me ollaan kuitenkin 20-30 -vuotiaita naisia eli teoriassa mainostajan unelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen :D Ongelma vaan on se, ettei suurin osa ihmisistä olen järjin persoonallisia pukeutumiseltaan tai elämäntavoiltaan. Ja yritä siinä sitten väsätä persoonallista blogia :D Monet tuntuu olevan myös aika pahasti koukussa tuohon raha ja ilmaiset jutut-kierteeseen. Vaikka itse uskoisin, että pidemmälle saattais päästä jos malttais odottaa ja saada jotain oikeesti mielenkiintoisia ja hyviä tarjoiuksia. Olis varmasti lukijoillekin mielenkiintosempaa...
   Itsekin seurailen aina sillon tällön kaikenlaista, mikä ei oo yhtään mun tyylistä :D Mietin aina välillä, tietääköhän ne bloggarit itse, että kaikki ei käy siellä niitä palvomassa?

   Poista
 4. Sulla on ihana blogi, ja tykkään todella sun tavasta kirjoittaa ja kuvata. Mä oon ihan samaa mieltä tosta suomalaisten jättiblogien tasosta - monet niistä on todella persoonattomia, tosin kai sellainen uppoaa suurempaan massaan.

  Tärkein syy blogin pitämiseen on se, että siitä hommasta tykkää. Itse rakastan valokuvausta ja visuaalisen puoleni toteuttamista blogin kautta. Jos joku muu saa siitä irti jotain inspiraatiota ja tykkää blogini lukemisesta, niin sehän on mahtavaa. Blogini ei kuitenkaan ole olemassa vain muita varten.

  Toisaalta ymmärrän hyvin jättibloggaajien meiningin; kuka ei olisi otettu saamastaan huomiosta? Jos jostain tykkäämästään on mahdollisuus tahkota rahaa, niin varmasti todella moni tarttuu siihen. Tuloksena vain on usein vastenmielistä mainospostailua.

  Jatkahan samaan malliin kuin ennenkin ja ihanaa syksyä sulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oon niin samaa mieltä tosta, että blogia pitää pitää ensisijaisesti itselleen!

   En tiedä, oon ehkä ruvennu huomaamaan tossa mainospostaamisessakin suunnanmuutosta.. Vähemmän musta enää blogeissa on niin paljon niitä Nelly.comin kollaaseja? Vai ohintankohan ne nykyään liian nopeesti :D

   Samoin hyvää syksyn jatkoa, ja pysytään tällä valitsemallamme tiellä niin kyllä siitä hyvä tulee<3

   Poista
 5. Useimmiten pienemmät blogit on parempia kuin suuren lukijakunnan omaavat blogit. Niissä jatkuva mainospostauksien määrä ei innosta. Sun blogillas on jo kiitettävä määrä lukijoita, jos katsoo tuota numeroa, mutta se ei oo vaikuttanu ainakaa minun mielestä postausten laatuun. Kiitos siitä sinulle :>

  Ja näistä "suuren luokan blogeista" vielä, kutakuinki kaikki niistä on oikeesti sitä samaa massaa. Samat tuotteet näkyy monissa blogeissa: michael korsin kellot ja LV:n ynnämuut laukut. Mielummin luen jonkun pienemmän bloggaajan ihanista kirpparilöydöistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no on toi mun "luku" nykyään aika täynnä haamuja :) Suurin osa on tullut ennen venäjälle lähtöä, mutta ei tosiasiassa enää seuraa. Että oikeestihän tämäkin on pieni blogi. Mun postaustyyliin on vaikuttanut lähinnä kaikki muu heh :) Mutta ihanaa, että kelpaa, toivottavasti saisin itsekin kohta rahaa, että voisin täälläkin jakaa ;))

   Poista
 6. Mä oisin kyllä mielelläni lukenut sen pitemmän versionkin tästä postauksesta :) sun ajatukset on aina niin mielenkiintoisia.
  Ja mä ehdottomasti jään seuraamaan edelleenkin! Mitä mä oisin nyt tätä blogia lukenut, melkeen kaksi vuotta? ettei täältä ihan heti kyllä poiskaan lähdetä :D oot inspiroiva tyyppi! ja sun kirjotustyyli on mitä mahtavin :D

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, moni varmaan olis, mutta luin sen ja totesin et täähän on sellanen "evrithin sucks"-tyyppinen avautuminen, ja koska oon suhteellisen laskelmoiva siitä, millaista kuvaa itsestäni levitän, annetaan sen nyt olla ;D
   Äläkä vaan lähde pois, eihän tää blogi pärjää ilman sua! ;)

   Poista
 7. Sulla on todella hyvä blogi! Vaikutat loistavalta persoonalta! Mua itseäni kiinnostaa kamalasti myös Venäjällä opiskelu ja oon lähdössä sinne vaihtoon ensi keväänä, joten tää blogi istuu ku nappi silmään mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siistii et tuut vaihtoon :) Se kannattaa aina! Toivottavasti tästä blogista saa paljon hyviä !! :)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<