tiistai 16. heinäkuuta 2013

SuruMuistatte eilen puhuin muutamasta nimestä, joita ei näkynyt listalla. Tänään selvisi. Ystäväni eivät päässeet yliopistoon. Heidän vaihtoehtonsa ovat nyt selvillä.

Heille. Joko lopettaa koko roska, palata Suomeen tyhjin käsiin. Mennä Moskovaan.

Eikä se ole mikään valinta. He menevät Moskovaan.

Mulle ovat koko ajan kaikki toitottaneet, miten rohkea olen ollut, miten urhea oli päätös tänne lähteä. Vaan ymmärtäisivätpä kuinka helppoa se oli.

Tulimme yhdessä. Meistä kehkeytyi heti jengi. Mikä tuuri olikaan, että niiiiin erilaiset ihmiset, joiden kanssa en todennäköisesti olisi koskaan Suomessa tullut läheiseksi, muodostivat pienen Suomi-perheen.

Nyt turvani lähtee pois. Tästä eteenpäin ympärilläni ei ole enää ihmisiä, jotka konkreettisesti tietäisivät ja ymmärtäisivät, millaista tänne oli tulla. Tulin, en osannut kieltä. Ystäväni, jotka olivat tuhat kertaa rohkeampia kuin minä, ottivat minua kädestä kiinni, ja tekivät asioita puolestani, näyttivät kuinka se hoituu. Koen, että heidän ansiostaan olen oppinut täällä enemmän kuin itse olisin koskaan. Annan heille kiitoksen kaikesta.

Ensi vuonna opin oikeasti pärjäämään "yksin". Ja se pelottaa muuten aivan helvetisti.
Pahin paniikki alkaa kohta olla ohi. En enää itke holtittomasti.


Toisaalta, vastoinkäymisistä täytyy olla onnellinen. Se rikastaa. Kun on kaiken kokenut, on valmis kaikkeen.

Nyt se seikkailu sitten alkaa.

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Sä pärjäät kaikesta kyllä!!! <3 t. Lellu

  VastaaPoista
 2. Sää vaikutat vahvalta nuorelta naiselta ja sää tuut varmasti pärjäämään :) Tottakai se alkuun tuntuu pelottavalta ajatukselta! Mutta ota tää vaan mahdollisuutena tutustua uusiin ihmisiin ja myös tutustua itsees paremmin :) Kaikki menee varmasti hyvin :)

  VastaaPoista
 3. sä tuut nii kickaamaan buttii baby gurl!

  VastaaPoista
 4. En epäile hetkeäkään ettetkö loppupeleissä selviäis, mutta tsemppiä koitokseen!<3 t. uskollinen lukija

  VastaaPoista
 5. Wonderful photo.

  http://www.stefanystrange.com

  VastaaPoista
 6. olet niin oikeassa tuon "kun on kaiken kokenut, on valmis kaikkeen" kanssa. Onnea sulle, sä pärjäät kyllä. Oot sairaan upee. Muista se ja lähe varmoin askelin upeissa kengissä leuka päättäväisesti pystyssä eteenpäin. Loppujen lopuksi sanot kuitenkin nauttinees kokemuksesta. Me kaikki tääl ruudun toisella puolella tuetaan sua! <3

  VastaaPoista
 7. Oi kiitos rakkaat kaikista kommenteista!!!!!! Ette tiedäkään, miten paljon merkitsette, ja tää kaikki merkitsee mulle. Kiitos kiitos kiitos ihanat<3<3<3<3<3

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<