maanantai 8. heinäkuuta 2013

New Holland / Новая Голландия


Tässä kesä-Pietarin viimeisin kirkaisu: New Holland, Новая Голландия (Novaya Gollandiya), Uusi Hollanti.

Uusi Hollanti on 1700-luvulla perustettu sotilaskohde, joka on ollut yleisöltä suljettuna viime kesäkuuhun saakka. Edelleenkin noin puolet saaresta on kiinni, mutta työn alla. Mystiselle historialliselle paikalle haluttiin perustaa jotain ainutlaatuista, lopputuloksena: "Kaupunki kaupungin sisällä."


Uusi Hollanti sijaitsee muutamalla saarella, joten sisäänpääsy tapahtuu herttaista siltaa pitkin. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta alueelle ei saa viedä omia ruokia tai juomia, mikä rajaa alueen kävijöistä pois känniörvelöt ja suurperheet sashlikkeineen.
   Paikan päältä löytyy kahviloita ja ravintoloita, mahdollisuuksia pelata pingistä, koripalloa, skeittiramppi, auringonottotuoleja, vaihdantaan perustuva kirjasto, maalaistori, second-hand-, design- ja kirjakauppoja, eco-piste ja vaihtuvia nuorten taiteilijoiden näyttelyjä ja teoksia. 
   Näiden lisäksi Uudessa Hollannissa pidetään jatkuvasti tapahtumia: konsertteja, hyväntekeväisyyttä, Master classeja ja luentoja.
 Fiilaan ihan kympillä noita Neuvostoliitto-retro limppari/kivennäisvesiautomaatteja, joita löytyy nykyään Uuden Hollannin lisäksi mm. kaikilta juna-asemilta. 10-20 ruplalla (25-50snt) saa mukillisen limpparia tai kivennäisvettä. Unohdin kuvata, mutta näiden vieressä oli vielä passikuva-automaatti, jotta Uuden Hollannin vieraat saisivat 100 ruplalla (2,5e) kaksi liuskaa perinteisiä kaverikuvia. Tilaisin näitä Suomeenkin festareille. Tästä saisi hienon bisneksen! 
On kyllä hauskaa, että tällainen paikka on tässä niin lähellä meidän kotia! Vähän hävettää, että tuli käytyä tuolla vasta äskettäin, vaikka kävelyä meiltä sinne on noin 10min. No, viikon päästä olen menossa sinne konserttiin.

    lisätietoja:
http://www.newhollandsp.ru/en/

2 kommenttia:

  1. Oijoi! Joskus muutama vuos sitten haahuiltiin tuolla hoodeilla jonkun kanssavenäläisen punkkarin ja sen possen kaa ja niillä oli joku salareitti tuonne, mut ne ei sitte vieny meitä sinne, ku ne oli edellisellä kerralla jääny kiinni tai jotain. Nyt jos oisin tienny et toi on auki oisin ehdottomasti eksyny sinne viime reissullani. Ihana Pietari ja niiiiiin söpöt noi limuautomaatit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahhah :D Joo kaveritkin harrastaan noita autioihin paikkoihin sniikkailuja :) No höh :(( Seuraavalla reissulla sitten! Eiköhän toi oo aiki vielä pitkään!!

      Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<