keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Muoviton viikko


hat. hm / shirt. carlings

Päivän opetus: Pietari on hankala hattukaupunki. Ainakin, jos tulee ja se on kokoajan vaarassa lentää kanaaliin.

Tänään oli myös meidän huushollin ensimmäinen päivä osana "Viikko ilman muovia"-maailmanlaajuista kampanjaa. Lähinnä päätimme ettemme enää osta mitään, missä olisi muovia. Käveleskelin ruokakaupassa, mietiskellen, mitä sitä voisi ostaa... Mikä oli hyvin vähän. Vasta torilta lappasin perunoita ja vihanneksia kangaskasseihin. Aloitus oli suhteellisen kevyt, vaikka nyt jo käsitän, mistä saattaa joutua viikoksi luopumaan. (esim leivästä, jossei ehdi leipomoon, ja juustosta). Kuitenkin suurimmassa osassa tilanteita kyse on enemmänkin vaivan näöstä kuin mahdottomuudesta elää "ilman muovia".
Tosin emme ole vielä ratkaisseet ongelmaa, joka koskee astianpesuainetta..

Mielenkiintoinen viikko edessä.

On hyvä pitää itensä välillä varpaillaan.


Mitä luulette, voisitteko itse elää ilman muovia?

6 kommenttia:

 1. Hmm, ilman muovia eläminen olisi kyllä totuttelua. Mutta kaikkeenhan tottuu, niin ajan kanssa varmaan onnistuisi, kun tulis juttu tavaksi eikä poikkeukseksi. Paitsi ei nykyisellä asuinpaikallani, kun pelastukseni vaatetuksen suhteen on nettipuljut ja niistähän sitä muovia vasta kotiin tuleekin! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuttelua tosiaankin. Pahinta on se, ettei sitä aina edes muista! :D Lääkärissäkin ostin rennosti kengänpäällysmuovit ja kerran unohdin leipomossa pyytää, etteivät pakkaa leipääni muovipussiin...

   Noi nettipuljut on kyllä pahoja! Niistä tulee ihan sairaasti. Kaikki asiat pakattu erikseen omiin pusseihinsa ja sitten kaikki vielä yhteen isoon muovipussiin. huh.

   Poista
 2. Tampereen ruohonjuuresta saa ostettua astianpesuainetta omaan astiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! :) Valittavasti se on täältä vähän kaukana... Yritettiin käydä ekokaupassa kysymässä täälläkin, mutta valitettavasti siellä ei ollut.

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<