lauantai 18. toukokuuta 2013

Viipuripäivä / Day in VyborgNyt seuraa lyhyt kuvakatsaus viikon takaiseen Viipurin päiväreissuun. Omituista, kuinka vähän vihreää oli viikko sitten, vaikka nyt on jo ihan täysi kesä.

Toukokuun vikana lomapäivänä hyppäsimme Iidan ja Dimitrinan kanssa junaan (kotona oli loikoiltu jo ihan tarpeeksi... vähän liiaksikin). Matka maksoi 170 ruplaa suuntaansa (4,25eur) ja vei kaksi tuntia. Hauska ajatella, että Suomessa pääsisin sillä hinnalla tsägällä Helsingistä Vantaalle. 

Muutaman tunnin ehdimme pyörähtää kaupungissa ja pidin kyllä kovasti. Söimme todella sympaattisessa kahvilassa vanhassa kaupungissa, terassilla ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Täytyy myöntää, että kaupunki on rakennettu aivan upealle paikalle ja keskiaikameininki toi etäisesti mieleen Tallinnan. Vähän sääli toki kävi - paikka on aika pahasti rempallaan. Vanhassa kaupungissa tuntui sortuvan joka kolmas talo. Toisaalta Viipurin turistivirta on ehtymätön... Joitakin hotelli-investointeja näyttikin olleen jo tehty viimeaikoina. Toivattavasti saavat paikan kuntoon ! (todennäköisesti eivät vielä sataa vuoteen mutta ei masennuta)

2 kommenttia:

  1. Mun äiti asuu Viipurissa! Ja fiilaan tota rapistumisnäkökulmaa.. Ikävää kaupungin tilanreessa on se, että venäläisillä on tosi vähän haluja ite korjata noita tönöjä - rahoitus noitten suomalaisaikaisten talojen kunnostukseen tulee suurelta osin suomesa :( Hyvä tietty, että saadaan kuntoon mutta tyhmää että itsellään ei ole juuri motivaatiota fiksailla.. Kävirkö muuten siellä kauppahallissa? Sieltä saa hyviä karkkeja ja hassuja kenkiä :D Sellasia pitsivarsisia heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Se on ihan totta, että venäläisillä on älyttömän vähän kiinnostusta ylipäätäänsä minkään korjaamiseen....... Ja harmittaa paljon, ei ehditty sinne kauppahalliin tällä erää! Siellä torilla oli jotkut erityset markkinat, että pyörittiin lähinnä siellä. Mutta muistin kyllä ne kengät, täytyy käydä niitä joskus kattelemassa ;) Onneksi sinne on aina niin helppo mennä täältä käsin uudestaan! :)

      Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<