perjantai 12. huhtikuuta 2013

JössesMun oli tarkoitus kertoa teille, miten innoissani olen Helsingin kotimatkastani huomenna.

Mun piti myös kertoa siitä, miten en pakkaa koko viikonlopuksi itselleni mukaan lainkaan vaatteita. Mulla on aina joka kissanristiäisiin ihan liikaa vaatteita mukana - yleensä ihan vaan noin varmuuden vuoksi. Mutta tällä kertaa ei.
Ei, tämä ei ole ihmisenä kasvamista. Ajattelin nimittäin paluumatkalla raahata mukanani sitäkin enemmän vaatekaapin täytettä ;)

Mutta sitten siihen mitä oikeastaan tulin teille kertomaan.

Olin juuri latailemassa kuvia kamerasta koneelle, kun kämppis tulee luokseni. Juuri nostettu, monien tuhansien eurojen opintolaina, on kadonnut sen silijän tien pankkitililtä. Koko summa oli kahdessa päivässä muuttunut verkkopankin digitaalisista venkuroista, dollareiden käteisnoistoiksi Floridaan. 

Ironista vielä se, ettei siitä ole montaa viikkoa kun poistimme kyseiseltä kortilta nostorajan saadaksemme nostettua rahat vuokranmaksuun. 

Nää on näitä elämän kuuluisia eihän sellaista tapahdu minulle -tilanteita. (eikä se oikeastaan minulle tapahtunutkaan mutta, ymmärrättehän, tarpeeksi lähelle) 

  ...

Vähillä yöunilla huomenna kokeeseen, josta lastaudun Allegroon, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, rantaudun Helsinkiin huomenillalla. 

Hyvää viikonloppua!

PS Muistakaa tarkkailla pankkitilejänne.

7 kommenttia:

 1. Hyi. Kuulostaa hirveältä. Saako niitä rahoja ikinä takaisin vai oliko kyseessä ns "oma moka"? :(

  VastaaPoista
 2. Kerro ihmeessä myöhemmi miten ton rahajutun kaa käy :s

  VastaaPoista
 3. Hui! Eikös toi tarkoita sitä että kortti on kopioitu jossain, koska ovat saaneet nostettua käteisenä? Sehän on mahdollista Venäjällä ties missä automaateilla, kaupoissa, baareissa..kaupoissa etenkin kannattaa olla silmä tarkkana mihin se myyjä sen kortin tunkee. Sen on nähtävä itse, ja jos vetää useamman kerran, hälytyskellojen pitäisi soida. Baareissa sitten ei kannata korttia käyttää lainkaan. Julkisessa netissä ei käytetä verkkopankkia tai mitään muutakaan tärkeitä salasanatietoja sisältäviä sivuja. Jos itse asuisin pidempiä aikoja Venäjällä, avaisin varmaan venäläisen tilin, johon tallettelisin pieniä määriä käyttörahaa, ja käyttäisin suomalaista korttia ainoastaan käteisnostoihin luotettavimmalla automaatilla. Jos saavat venäläisen kortin kopioitua, menetys ei olisi niin suuri. (voin vaan kuvitella tilin ulkomaalaisena avaamisen byrokratian...hehs)

  Mulla kopioitiin kortti Jenkeissä asuessani ja yhtenä päivänä sain puhelun pankin valvonnasta, että olenko tarkoituksella kulutellut rahaa siellä sun täällä Brooklynissa edellisenä aamuyönä. En tasan ollut. Tein ilmoituksen poliisille, mutta eihän tollaisissa tapauksissa ketään kiinni saada, jossain missä olin korttia käyttänyt on ollut kortinlukija/tallentaja. Mahdoton jäljittää. Onneksi pankit siellä on tosi asiakasystävällisiä, ja korvasivat koko summan! Muuten olisi ollut edessä kuukauden koruton ja palkaton elämä Nykissä :D

  Sen jälkeen en pahemmin suomikorttia uskaltanut vinguttaa muualla kuin pankkien sisällä olevissa valvotuissa automaateissa..en tiedä miten suomipankit korvaa tollasissa tilanteissa, mutta epäilen etteivät ole yhtä avokätisiä kuin jenkkipankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se siltä näyttäisi, että on kopioitu ;/ Todennäköisesti pankkiautomaatilla jossain, koska olin itsekin saanut siitä konsulaatilta varoituksen. Venäläinen pankkitili meillä jokaisella jo on, mutta ongelma enemmänkin se, että miten sinne fiksusti siirtäisi rahaa :) Toisaalta myös päivitys nostoraja siihen korttiin auttaa. Itsekin siirryin nyt pankin sisätiloista rahan nostamiseen. Kaupoissa sitä on täällä tuskin kopioitu, kun eivät ne hyväksy kortteja muutenkaan haha...

   Nyt näyttäisi siltä, onneksi että myös suomalaiset pankit korvaavat näitä, koska tilanteeseen ei liity "törkeää huolimattomuutta" HUH :) Toisaalta koko homman selviämiseen menee todennäköisesti muutama kuukausi..

   Toivotaan nyt, että koko homma ratkeaisi. :) Kiitos vinkeistä myös!

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<