maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pietari Design Market

Käytiin tuossa Idushkan kanssa jo vähän aika sitten Tkachi-kompleksissa (yksi näitä pietarin taide-design-muoti-yhtymiä) Design Marketilla tutkailemassa vähän pietarilaisten, moskovalaisten ja ukrainalaisten nuorten suunnittelijoiden tuotoksia.  Ja arvatkaapa oliko mulla kaikkien kuvissa esiintyvien suunnittelijoiden nimet ylhäällä teille - noh, mulle epätyypillisesti tälläkertaa oli! Ja sitten mulle tyypillisesti hukkasin sen paperin missä ne oli. Että jee. Classic Cloudbusted.

Tultiin paikalle verrattain myöhään, niin miten synttäreideni jälkeisenä sunnuntaiaamuna päästiin liikkeelle. Tuossa vaiheessa jäljellä oli suurimmaksi osaksi tarjontaa miehille, mikä oli toisaalta mieltä piristävää, sillä miesten jutuista tuntuu suomessa toisinaan olevan pulaa.


Tästä olisin niiiiin tykännyt vaatekaapissaniiii. 
Vähän laiskalta vaikutti. Suunnittelu siis. (vähän samoin kuin Suomessa mielestäni) Tarjonta perustui pitkälti rusetteihin (valitse villi kuosi kankaaseen, leikkaa ompele voila valmiina jo miljoona), printtipaitoihin (suunnittele koneella, osta iso kasa valkoisia tpaitoja (olivat todella hyvälaatuisia - siitä propsit) painata), laaserleikattuihin muovi- puu.- ja metallikoruihin (piirrä paperille jonkun kivan eläimen tai minkä ikinä muoto ja myy niitä vuosia) ja niiiiin edelleen.

Joukosta löytyi toki helmiäkin, enkä voi täysin seistä sanojeni takana sillä ehkä parhaat palat oli myyty pois.


Venäjällä passin mukana kantaminen on arkipäivää. Siksi mahtavia passinkansia voi ostaa lähes joka puljusta!

Tunnelma marketilla oli ihanan rento. Venäläiset suunnittelijat eivät todellakaan pönötä pöytänsä takana tylsistyneen tai “ostakaa  nyt pliis joku jotain”-ilmeen kanssa. He tulivat avoimesti aina juttelemaan kun kävelimme ohi, kertomaan mitä nyt on pöydällä, mitä on tulossa...
Isossa hallimaisessa yläkerrassa oli pingispöytiä, joilla ihmiset pelasivat. Samoissa tiloissa toimivasta pyöräkaupasta oli tuotu  pyöriä, joita sai vapaasti kokeilla ja ajella markettia ympäri.

Mukaan ei lähtenyt yhtä kangaskassia lukuun ottamatta mitään tällä kertaa.. Oli kuitenkin virkistävää osua kerrankin oikeesti jopa paikalle kun tapahtui jotain kivaa (sen sijaan että lukee seuraavana päivänä äh ai tollanen oli eilen.....) :))

4 kommenttia:

 1. That place is amazing! I would've been broke by the end! :P xx

  VastaaPoista
 2. aww! i want these beautiful neclaces! *_*

  VastaaPoista
 3. OH MY FUCKIN GOD mä haluun ton Woody Allen t-paidan!!!!! T. ystäväsi Ida

  VastaaPoista
 4. Great photos!!

  xx
  www.naturally-christina.blogspot.com

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<