tiistai 5. helmikuuta 2013

Uudella semesterilläSunglasses and tshirt. HM /

 Yliopistolaisten lomat tenttikauden jälkeen ovat loppuneet ja viimeisetkin palailevat takaisin kotikonnuiltaan. Uudet suomalaiset vaihtarit Haaga-Heliasta ja muualta ovat saapuneet viereiseen asuntolaan. Vaikka omaa kevätlukukauttani on kulunut vasta puoli kuukautta, koko fiilis on jotenkin erilainen. En ole enää samalla tavalla "novinka", uusi tulokas, vaan osaan antaa muille neuvoja, missä syö, bailata, shoppailla tai vierailla. Lisäksi olen saanut korvaani kouluslangin, jossa venäläiset sanat pyörivät kaikissa kielissä: Ollaan obshagalla (asuntolalla), syödään stalovajassa (ruokala), ostetaan maitoa magazinesta (kauppa) ja poltetaan kaljaania (sishaa) toivotetaan iltoja alakerran ohraanalle (vartija). 

Ensimmäinen puolivuotinen kului hujakassa täällä Akademicheskayan ympäristössä mallilla koulu-asuntola-kauppa-asuntola-killfish(baari)-asuntola-koulu-asuntola ja sitä rataa. Nyt mielemme halajaa selkeästi enemmän kaupunkiin. 

Muutamassa viikossa olen tehnyt täällä taas enemmän kuin syksyllä sain aikaiseksi muutamassa kuukaudessa! Sen on mahdollistanut pitkälti uusi lukujärjestykseni jossa pitkät ja lyhyet päivät vaihtelevat, sekä kielitaidon parantuminen. 

Kaverit etsiskelevät jo kuumeisesti kämppää keskustasta, jotta ulos lähteminen olisi vaivattomampaa, oma keittiö, joka olisi varustettu uunilla, eikä tarvitsisi pestä vessaa kuin omasta puolestaan. Itse tulen olemaan tulevassa asunnossa vakiovieraana, mutta itse en toistaiseksi halaja lainkaan asuntolasta pois. Minulla on täällä hyvä :) Ehkä ensivuonna sitten.    

4 kommenttia:

 1. nice tee! I love the graphic!!

  www.loveandstuds.it

  VastaaPoista
 2. Eikä, ei polteta sishaa!!! terv. Äitis

  VastaaPoista
 3. voi sun mammaa :DD

  Mutta kuulostaa erittäin hyvältä! jäätkö sinne siis ihan loppuun asti ?

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<