torstai 14. helmikuuta 2013

Rakastuneiden päiväTerveisiä täältä vuorenhuipulta Tänään unohdetaan kuulkaas suomalaiset ystävänpäivät, koska venäjällä Den Ljubljonnih (rakastuneiden päivä)

Niin kuin olen mielestäni teille jo ilmaissut, asun asuntolassa numero 13, joka koostuu pääasiassa ulkomaalaisista. Mukaanlukien itseni tietenkin. Eurooppalaisia vähenemään päin, pääasiassa Montenegrosta, Serbiasta ja Virosta. Laaja afrikanmaiden kirjo löytyy viidennestä kerroksesta, kuudennesta Arabit, kolmannesta latinalainen amerikka ja joka kolkasta kiinalaisia. Unohtamatta tietenkään -stan-maita (Kazakstan, Uzbekistan, Turkmenista njne tms) ja lukemattomia muita paikkoja, joista en edes tiedä juuri mitään.

Voitte varmasti kuvitella, että kulttuurien myllerrys on aika kova.
Mutta suurimmat eroavaisuudet löytyvät näistä rakkausasioista. (oikeastaan lähes ainoat, muuten lähinnä miten morjenstetaan, kätelläänkö naista, kummalle poskelle suudellaan ja montako kertaa :D ...konflikteja näistä syntyy harvemmin)

Oon tullut siihen tulokseen, lähipiirin ja omien kokemusten perusteella, että Suomessa homma on jotekin liekitöntä. Kaikki se rakkauden palo, tuska, mitä olen täällä nähnyt, mitä urotekoja on tytön eteen tehty saadakseen tämä edes lähtemään ulos, rakkaudentunnustukset joita ei silkasta imelyydestä pysty edes lausumaan suomen kielellä, huoneemme lähes jatkuva kukkapuutarha, joita huonekaverini seuralaiset ylläpitävät, täydellinen omistautuminen yhdelle ihmiselle, viis siitä mitä se itseltä vaatiii. Huomaan, ettei täällä oikeastaan etsitä hauskaa treffiseuraa, jonka kanssa hengaillaan ja katsellaan - suurinosa etsii kumppania.

Eikä silloin ole niin väliä pidetäänkö viikonkaan jälkeen edes kädestä.


4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä totta, tuo mitä sanoit suomalaisesta "roihuavasta" rakkaudesta... Mie sain ainakii semmosen työn tehä että sain exän mukaan niinkin romanttiseen paikkaan kuin ruokakauppaan kanssani :)

  No, ehkäpä hän siksi onkin eksä, ja minun rakkauteni leiskuu vain unelmissani :)

  Lotta Pop
  www.hymyin.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Oho, ompa teitä siellä monesta maasta! :D

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<