maanantai 11. helmikuuta 2013

Lempipaikkani Pietarissa: Etazhi

Voi kuinka monta kertaan olenkaan käynyt Loft project Etazhissa (ЭТАЖИ suomeksi (talon) kerrokset) ajatellen teitä, mutta milloin on jäänyt kamera, milloin muistikortti ja milloin mitäkin. Taidekeskus, Pietarin hipsterscenen uusimpia ilmentymiä sijaitsee erään talon SISÄPIHALLA ja sisään päästäkseen on älyttävä mennä, ei suinkaan porttikongista, vaan viereisestä ovesta ja kertoa siinä istuvalle mammalle, mihin on menossa (vaikka nykyisin mamma taitaa olla saneerattu, että siitä kai pääsee jo marssimaan sisään suoraan?) Kerron tämän siksi, että Etazhi on yksi Pietarin siisteistä jutuista, jonne turisti ei varmasti eksy vahingossa. Ja niin on kai tarkoituksin.Etazhin TERDE. Eikä muuten todellakaan mikään pieni. En malta odottaa kesää, että tuonne pääsee. Siellä kuulemma on iltaisin ihan bileitäkin...Etazhi koostuu muun muassa näyttelytiloista (joissa taidenäyttelyiden lisäksi näytetään elokuvia, joskus pidetään luentoja), aivan hurmaavasta kahvila-ravintolasta (jossa palvelu on venäläisittäin aivan surkeaa - olen ruvennut miettimään, kuuluukohan se paikan hipster-sceneen?), Hostellista, toimistoista, baarista ja muutamasta taide-kirjakaupasta. Mutta sitten siihen KAHVILAAN:Niinkuin täällä yleensäkin - ruoka on halpaa! Tuolla on esim tosi hyviä keittoja, 90ruplaa eli vähän päälle 2e, salaatit taisi olla muistaakseni 3-4e, PLOV(pilahvi?) jota rakastan oli sekin vähän alle viis euroa. Tee ja kahvi ovat hyviä. Pietarissa on yleistä, että lähes kaikista kahviloista saa lainattua pelejä ja uskokaa tai älkää, niitä myös pelataan paljon!Että sellainen paikka! Miltäs näyttää?

8 kommenttia:

 1. Vitsi ku itekki pääsis tollasii paikkoihi! Ihanan näköstä :)

  VastaaPoista
 2. Eih miten ihanan näköinen paikka! Muutenkin sun Pietarin esittelyitä on niin mukava tsiikailla. Jos joskus sinne lähen niin tuonne yritän löytää :-D

  VastaaPoista
 3. WAU! olin just kirjottamassa Helsingin ihanuudesta laulua, mutta on vaikeeta, kun kauhee kateus iski nyt Pietaria kohtaan. Ehkäpä kirjotan laulun sittenkin Pietarista.

  VastaaPoista
 4. Sisko,ihania kuvia ja elämäää <3 ikävä!

  VastaaPoista
 5. ootko siellä kesälläkin vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heheee oon täällä seuraavat 5 vuotta! :))))

   Poista
 6. Tuollahan oli myös viinibaari alunperin mut se on poistettu (vissiin) jo? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla viinibaaria, mutta kaljannaja löytyy (vesipiippubaari). Onhan tuo muuttunut parissakin vuodessa aivan älyttömästi :) Ja kokoajan rakennetaan lisää. Kaikkia pieniä kauppojan on tullut paljon lisää. En tiedä onko tuo enää läheskään lempipaikkojani, mutta niinhän sen kuuluukin... Että kaupunki muuttuu, mitä pidempään siellä on :)

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<