torstai 24. tammikuuta 2013

Pushkinskaja 10

Taidepäivä tänään. Koulu loppui onnellisesti jo kahdelta, joten saimme vihdoin Kertun ja Ollin kanssa käytyä Pietarin legendaarisessa taidekompleksissa Pushkinskaja 10:ssä. Se oli merkittävä avangardistien tukikohta 10-20 vuotta sitten.

Kuten varmaan monet tietävät, että Pietari on venäjän kulttuuripääkaupunki ja että täällä päin on ihan älyttömästi taidemuseoita, pieniä taidegallerioita, niin underground kuin kuuluisiakin, kasapäin konsertteja ja kaikenlaista tapahtumaa. Tosissaan hävettää, miten vähän olen niitä nähnyt (lue: en ollenkaan), vaikka mielenkiintoista tekemistä keksisin vaikka joka päivälle. Tää asuntolahuone jotenkin imaisee sisäänsä. Olen viettänyt tätä paljon puhuttua villiä sinkkuelämää lähes yksinomaan neljän seinän sisällä torkkuen. jee.

Erehdyimpäs taas lörpöttelemään. ASIAAN.

Eli pushkinskaja 10, jota taidekompleksiksikin (....toi ei niin oo suomee mutta menköön) kutsuin, on sellainen jännä monista nostalgisesti rempallaan olevista rapuista ja rakennuksista koostuva keskus, jossa on atelijeita, taidenäytteyjä, konsertteja, kahvila ja suosittu baari Fish Fabrique.

Kuvat eivät tee millään tavalla paikalle oikeutta, en pystyisi mitenkään kuvaamaan miten greisi paikka tuo on. Eipä sillä, en osaa edes kertoa. Kulahtaneita rappukäytäviä, joista pääsimme jotain käytäviä pitkin kävelemään toisiin rappukäytäviin. Kaikkialle oli laitettu vanhoja ja uusia taideteoksia, toiset hyvinkin kepeitä, jotkut hauskoja ja osa yllättävänkin ahdistavia. Yksin en varmaan olisi uskaltanut tuolla seikkailla... Mutta hyvässä seurassa tosi mielenkiintoinen kokemus! :)

Tuolla tulee varmasti käytyä vielä paljon kaikkien tapahtumien ja konserttien merkeissä. Tänään keskityimme taidenäyttelyihin. Esittelen teille joskus yhden ehdottomista lempipaikoistani pietarissa, Loft project Etazhin, joka on myös taidekeskus, mutta uutuuttaan kiiltelevä ja aivan eri tyylinen kuin tämä. Siellä parasta on kuitenkin iso tosi mageesti sisustettu kahvila halpoine ruokineen ja iso kattoterassi. Näitä taidekeskuksia on ruvennut putkahtelemaan pietariin viimevuosina kuin sieniä sateella. No. Hauskaa. Eri tarina sitten ensikerralla. Hyvää yötäää. :) 


4 kommenttia:

 1. Siistin näkönen mesta, just tommosia olis aivan huippua päästä kuvailemaan ja ihailemaan :)

  <3: Peeta
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. tää on kyl ihan supermielenkiintonen blogi ja oot tosi nätti (:!

  VastaaPoista
 3. ooh niin makeen näkönen paikka!

  VastaaPoista
 4. tosi kaunis asu, noi housut on mahtavat. Pietari on kyllä yks paikoista, missä haluisin käydä!

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<