maanantai 26. marraskuuta 2012

Syytä juhlaan!

Tänään asuntolassa numero 13 vietettiin pieniä lettukestijäisiä. Syynä näihin rientoihin oli, ei enempää eikä vähempää, kuin matematiikan kokeesta ansaittu kolmonen!

Ensimmäinen matematiikan kokeeni, joka meni LÄPI! Ja vielä ensimmäisellä yrittämällä! Oi riemua. Opettaja ei yhtynyt kanssani voitontanssiin kokeen jälkeen, kuulemma olisi pitänyt osata vieläkin enemmän...

Venäjällä arvosana-asteikko menee 2-5 (2 vastaa suomalaista 4sta eli ei läpi ja 5 suomalaista kymppiä) Täällä meidän valmistavassa matematiikan koearvostelu menee jotakuinkin oikein/väärin-periaatteellä (jotain omituisia plussia ja miinuksia toki löytyy, kerran sain 3 ja neljä miinusta :D) Päästäkseen läpi, tehtävistä tulee saada kokonaan oikein joko 3/5 tai 3tai4/6 riippuen opettajan suopeudesta.
Kukaan ei ymmärtänyt tästä mitään, eikä oikeastaan varmasti kiinnostanutkaan, eli JATKETAAN


Paistoimme isolla porukalla hillittömän kasan lettuja, kävimme ruinaamassa avaimen kerroksemme opiskeluhuoneeseen, kutsuimme kaikki kaverit sinne ja nautimme plätyt venäläisen shampanjan kera.

Mahtava päivä. Kyllä se arki joskus on juhlaa. Ja hyvä niin.

4 kommenttia:

  1. Pieni huomautus, tuo arvosteluasteikko 1-5 on kyllä ihan suomalaisissakin korkeakouluissa käytössä, paitsi alkaa vain siis 1, joka on heikosti läpi. Hylätystä tentistä ei arvosanaa tule. Arvosteluperusteita ei sitten tiedä kuin opettaja, jos hänkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mutta täällähän siis kakkonenkin on hylätty :D kolmonen on vasta läpi. Ajattelin vaan selostaa kun ei suomessakaan kaikki tunne noita korkeakoulumenetelmiä järin hyvin ;)

      Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<