torstai 25. lokakuuta 2012

Ei se riitä

Ulkomaalaisella on Venäjällä vaikeaa.

Ei, en puhu nyt itsestäni. Todistimme tänään tunnilla sarjaa riidan ja turhautumisen sekaisia puhelinkeskusteluja. Jemeniläinen yhteiskuntatiedon opettajamme on asunut venäjällä yli 20 vuotta. Hänellä on venäläinen korkeakoulututkinto, venäläinen vaimo ja pienehköjä lapsia. Koko perhe asuu täällä, mies käy töissä, vaimo hoitaa lapsia kotona.

Yliopisto ei ole maksanut miehelle palkkaa viimeiseen kolmeen kuukauteen.

Mitä kuuluisi tehdä? Epäselvää on, ovatko kaikki venäläiset opettajat saaneet palkkansa. Kuulemma palkkoja on pidätetty muiltakin. Ovat tai eivät, ulkomaalainen on viimeisenä listassa saamassa omiaan. Todennäköisesti joku palkanlaskennassa tai siihen johtavassa prosessissa ottaa rahaa omaan taskuunsa.

Tämmöset jutut vie jotenkin ihmisestä ihan mehut. Itsekin menin jotenkin vähän rikki. Vaikka - se on venäjä ja oikeastaan itseasiassa hyvin suuri osa maailmasta. Kerran ulkomaalainen - aina ulkomaalainen.

Ei hätää, en ajatellut muuttaa blogiani miksikään suureksi yhteiskunnalliseksi kannanotoksi. Jotenkin kerrankin iski todellisuus vähän liian lähelle.

7 kommenttia:

 1. Mitä pahaa yhteiskunnallisissa kannaotoissa? :o Musta se on vaan loistavaa, että nuoret ihmiset sanoo ääneen havaitsemiaan vääryyksiä eikä vaan pistä suutaan suppuun ja toivo et muu ehkä tekis jotain asialle! :) Mun mielestä ihmiset sais puhua nykyistä enemmänkin yhteiskunnasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Tavallaan myös musta on vaan niin surullista, ettei tästä maasta puhuta koskaan missään muussa yhteydessä kuin juuri ihmisoikeusongelmista ja luonnonkatastrofeista. On täällä niin paljon kaikkea mageetakin ja haluaisin ehkä kertoa enemmän niistä :)

   Poista
 2. ei huh huh. yhteiskunnalliset kannanotot on just jees! mun mielestä sä asut kaiken kaikkiaan aika pelottavassa maassa. (mut just sen takia siistii kuulla niit normaaleja kaljaopiskelujuttujakin!! ettei se nyt pelkkää kurkiauraa ja pussy riotia tietenkään oo! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pelottavassa? :D noo vähintäänkin arvaamattomassa. Nyt tosin ihmettelen, miten kukaan suomessa ei kuole tylsyyteen :DD

   Poista
 3. WOW. Muutitko venäjään?? Mul on menny ihan ohi :D En tiedä oletko huomannut, mutta minulla on uusi blogi. Wtf, Dodi- blogia en enää pidä. Saa siirtyä Coffee with milk blogin pariin :) T: Dodi

  cwithmilk.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muutin! :D hahaa joo tottakai oon huomannut sun blogin! :) Luen sitä vaan blogvinin kautta, mutta oon unohtanut lisätä sen tonne listalle! (niinkun monta muutakin hyvää blogia :))

   Poista
 4. eikää :(( ihan kamalaa.. tuli suru tänne ruudun toisellepuolellekkin !

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<