tiistai 4. syyskuuta 2012

Lähtö // Im moving to St Petersburg


Se olis huomenna sitten. Meidän pikkubussi, joka me suomalaiset lähtijät vuokrattiin ovelta-ovelle-systeemillä, starttaa huomenaamulla klo 0600.

Ei tunnu siltä että olis lähdössä juuri lomamatkaa pidemmäks. Mutta herranjumala, mähän pääsen kotiin vasta jouluna! (ja siihenkin täytyy hieman neuvotella - onneksi ostin yli kaks ja puoli kiloa suklaata että on vähän neuvotteluvaraa ;))

Pakkaamista en ihan ole ehtinyt aloittaa….. Sain photoshopin toimintaan vasta eilen illalla (taukoa olikin vain kaks vuotta :D) ja siinähän se yö meni rattosasti siskopuolen hääkuvia laitellessa. Nyt pitäisi vielä jatkaa sitä JA sitten pakkaamaan. Mätkin jotain mukaan ja toivon, etten unohda mitään.

Ja sitten mennään villen kanssa viimeisille treffeille… Kakkugallerian kakkubuffettiin! :) nam nam kakku on hyvää.

Tehdään pieni tiivistelmä:

Eli mitä?? - Muutan Pietariin
Tekemään mitä? - Opiskelemaan
Opiskelemaan mitä? - Opiskelupaikka pietarin valtiollisessa polyteknisessa yliopistossa juridiikkaa, mutta ulkomaalaisille on pakollinen vuoden valmistava opisto, jossa opiskellaan venäjää.
Kuinka pitkäksi aikaa? - Lähtökohtaisesti ainakin vuodeksi. Jos on kivaa, jään sinne tekemään kandin ja haen maisteriin suomeen. Paha sanoa :)
Missä asun? - Aluksi muutan yliopiston asuntolaan, jossa jaan huoneen 1-2 muun ihmisen kanssa, keittiöt ja suihkut ovat yhteisiä. Jos siellä on elinkelpoista (eli yhteisasuminen ei raasta hermoja ihan älyttömästi) jään sinne, koska se on ilmainen. Mutta voi olla että etsimme muiden kanssa yhteistä kimppakämppää !
Puhunko venäjää? - ……aikas auttavasti :D…. Tota eiköhän sitä siellä opi. Oon opiskellut kyllä sitä koulussa 10 vuotta, mutta oon ollut aika laiska oppilas hehe.
Entäs poikaystävä? - Tulee ikävä :( Ostan sille monikertaviisumin ja sarjalipun allegroon..OFFTOPIC: Oisko joku sen verran kartalla noista HTML-koodeista, että mistä kohtaa saisin mun postausten riviväliä muutettua pienemmäks? Koskin noihin viimeks vuonna 2009, enkä ole sen jälkeen perehtynyt asiaan :D Olisss tosi kiva jos joku vois auttaa! :)

12 kommenttia:

 1. Ihailen tosi paljon sitä, että jotkut uskaltaa hypätä ihan vieraaseen maahan ja kulttuuriin opiskelemaan! Pietari on kyllä tosi ihana kaupunki, odotan jo sun postauksia sieltä päin! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa kuulla sit, miten asettaudut sille ja pääset alkuun! Itse lähdin viime perjantaina Saksaan, en edes tiedä menenkö jouluksi kotiin vai menenkö Suomeen seuraavan kerran vasta ensi kesänä, huii! Mutta ihmeen hyvin tää on alkanut, ilman kummempia ikävöimisiä :-) Tsemppiä sulle Pietariin!

  VastaaPoista
 3. apua apua, en mitenkään haluu lietsoa mut mua jännittää sun puolesta tosi paljon, silleen hyvällä tavalla onneks! innolla odotellaan postauksia sit sieltä :)

  VastaaPoista
 4. Pikkuinen lähtee maailmalle :'( <3

  VastaaPoista
 5. Itku ja iksu :( Pidä kivaa, Fifi <3 tuun sit kylään!

  VastaaPoista
 6. ÄÄKS kuinka jännää!! Onnea ja menestystä! :-D Odotan innolla sun postailuita sieltä itärajan toiselta puolen!

  VastaaPoista
 7. Oho, Pietariin! Aika upeeta, tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä! Älyttömän siistiä että lähet tonne, ootan jo innolla kuulumisia Pietarista :)

  VastaaPoista
 9. Kreisi-ihanaa idän valloitusta, you can do it!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kun joku lähtee itään eikä länteen tai etelään! :) Innolla kyllä odotan Pietarin meininkiä!

  VastaaPoista
 11. Voi, että - itellä kauhea hinku Pietariin ! Pidä uskomaton vuosi :)

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<