keskiviikko 22. elokuuta 2012

Luitteko luitteko jo Costumen?


Uusi tulokas, runsaasti markkinoitu, puhtaasti muotiin ja kauneuteen painottava lehti. Ensimmäiset vihjeet lehdestä saatiin jo kauan sitten tutuilta bloggareilta, jotka siirtyivät toimittajiksi lehden riveihin. Odotukset olivat siis vähintäänkin hotelli tornin korkeudella.
Kävin nappaamassa omani lähisiwasta. Esikoisnumeron kahden euron hintakaan ei kirpaissut ja onhan lehti muutenkin mukavan paksu.

No, mitäs tykkäsitte?

Itse toivoin enemmän.

Eihän toki ensinumeron perusteella kannata sen suurempia johtopäätöksiä vedellä, tarkoitushan kai nimenomaan olikin, että lukijat olisivat mukana vaikuttamassa lehteen…., joten kehitystä varmasti tapahtuu.


Itse toivoisin lehden visuaaliseen ilmeeseen parannusta.
Toivoisin, ettei taitto olisi niin tiukkaa, että fonttivalintoja mietittäisiin uudelleen
selkeyttä artikkeleihin, kesti pienen tovin liian pitkään keksiä, mistä tässä on kyse
ja että mainokset aseteltaisiin jatkossa paremmin, etteivät jutut katkeaisi kesken

Kiittäisin kiinnostavista tyypeistä, joita on tuotu kameran eteen,
oikeasti mielenkiintoisista muotivinkeistä ja merkeistä, joita ei löydä joka kulmasta
selkeistä toistuvista palstoista kuten  "ompele itse", "sovituskopilla "
huikeasta katumuotijutusta ja nykyhetken mallitrendeistä.

7 kommenttia:

 1. agreed! vaikutti jotenkin.. huonommalta versiolta trendistä? Äh en osaa selittää, joku mätti mutta kyllä tämä kai tästä

  VastaaPoista
 2. plus en tykkää YHTÄÄN täsätä vallalla olevasta muodista, että LUKIJAT, tekevät lehteä. Wat, tehän niitä toimittajia olette, en halua itseni enkä muidenkaan tavan tallukoian tulevan sörkkimään juttuja joita ei osata. Enkä varsinkaan halua nähdä niitä nettikommentteja siellä täällä juttujen välissä tuomassa "lukijan näkökulmaa" byärk. Usein tuloksena on muutenkin kamala sekamantelisoppa kun lukijoitten toiveita kuunnellaan liiakseen ja laitetaan pökäämään lehte. (esim. olivian viime syksyllä julkaisema lukijoiden ja toimituksen yhdessä tkemä lehti oli mielestäni kamala)

  VastaaPoista
 3. Ryntäsin aamu seiskalta Kampin koomarkettiin tän lehden toivossa ja siellä ei ollu mokomaa! Ähhh. Onneks lehti ei sitten ollutkaan ilmeisesti superihyvä niin kestän menetykseni paremmin :-)
  No en edes kestä. Lähikauppa ois auki..

  VastaaPoista
 4. Miksi mä en innostu näistä "muotilehti meets lukijat ja bloggaajat" -jutuista? Eikö vasta vähän aikaa sitten julkaistu joku toinenki uusi samankaltainen lehti/projekti? Tai sitten mä vaan kuvittelen... No, joka tapauksessa, ei oikeen herätä minussa minkäänlaista mielenkiintoa.

  VastaaPoista
 5. oon samaa mieltä tosta ulkoasusta yleisesti. Siihen on panostamista ja samoin mun mielestä ne jutut olis voinu järjestää paremminkin. Mutta tykkäsin kun siinä on pelkkää muotia, se on niin paksu ja muhun se jotenkin iski. Mutta pitää myöntää että lehdellä on kuitenkin kehittämisen varaa :) niin ja musta olis kans kiva jos siinä esiteltäisiin suomalaisia vähemmäntunnettuja suunnittelijoita ym.

  VastaaPoista
 6. "Olemme vahvasti kansainvälisiä, sen takaa jo se, että puolet sisällöstämme tulee kahdesta menestyslehdestä, Tanskan ja Norjan Costumesta."

  Miksi mä en osannut nähdä tätä hienona kansainvälisyytenä, vaan ennemminkin alkoi naurattaa. Ja kun nämä Costumen bloggarit osaisivat aivan varmasti kirjoittaa ja koota upeita juttuja, ja sitten niitä odotettuaan saakin huomata, että esimerkiksi Mariannan osuus lehdessä oli huikeat 1/3 sivua.

  VastaaPoista
 7. En kyllä tykännyt yhtään. Paksuudestaan huolimatta todella vähän kiinnostavia sivuja. No, onneksi se oli vain sen 2 euroa :--)

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<