perjantai 13. heinäkuuta 2012

Badabaaaa


Boots. Karma of Charma (from italy many years ago) / leather shorts. only / blazer. second hand / t-shirt. new yorker

Anteeksi, että asu on vähän tylsä, mutta niin olen minäkin näin kesälomalla. Terveisiä Pietarista! :)

Kuvaa en ottanut ensimmäistäkään. Kärsin nimittäin koko matkan niin sanotusta risteilytaudista, joka aiheuttaa laivan ankaraa keinumista illalla ja aamulla mustelmia, pahoinvointia, päänsärkyä ja suun kuivumista.

Kaupunki oli ennallaan - kuudes kertahan toden sanoo! Tuttu paikka mulle, liian harvalla se on vielä käymättä kokonaan. Nojoo, teen teille joskus vähän vaikka parempaa juttua vinkkeineen päivineen kun olen siellä vähän pidempään kuin sen muutaman tunnin. :) Suomalaisilla on paljon ennakkoluuloja ja väärinymmärrystä venäläisiä kohtaan, olis joskus hauska raottaa vähän sitä millaisia tyyppejä ne on, ja miks jotkut jutut ei oo niin älyttömiä miltä ne näyttää :) Kuulostaiskos sellainen miltään?

((ja saattaa olla että koko ensvuos on pelkkää pietaria ja venäjää, mikäli muutan sinne))

7 kommenttia:

 1. Uuuuu tykkään noista buutseista, mageet!

  Ja hei joo, kerroppa joskus enemmän Pietarista sekä Venäjästä ja venäläisistä. Pietari kiinnostaa kaupunkina aika paljon. Olisi kiva tietää onko siellä oikeesti tosi suuret erot köyhien ja rikkaiden välillä (näin oon joskus kuullut). Ja muutenkin esim. venäläisten tavat ja tottumukset kiinnostavat, kun heidän kanssaan joudun olla päivittäin tekemisissä (valtaavat meidän pikku kaupungin Kotkan!). Mulla on niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia. Lähinnä vaan hyviä, mikä on ehkä ihmeellistä kun kuuntelee joidenkin kavereiden juttuja. Tuntuu, että samalla Suomen reissulla kauppakeskuksessa asioivat venäläisturistit ovat ihan eri turisteja kuin halpahalleissa käyvät? Käyttäytyvät juttujen perusteella ihan eri tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noh varallisuuseroista on muistettava se, että pietarissa on sitä tosi rikasta possea... Eli niin varakkaita tyyppejä löytyy suomesta ehkä viisi. Venäläiset tykkää ökytyylistä, ne ostelee mielellään timanttikoristeisia puhelimia tms, järjestää hulvattomia synttäreitä ja häitä, niin sekin vaikuttaa. Tosin myös keskiluokan tyyli vaikuttaa köyhemmältä, koska niitä ei pahemmin kiinnosta niiden talojen julkisivut :D Asuin venäläisessä perheessä viikon pietarissa alueella joka näytti ihan slummilta, mutta sisältä se talo ois voinut olla meidänkin asunto. Paitsi että venäläisillä on pääasiallisesti huono maku ::DD Venäjällähän eläminen ei maksa mitään, ruoka ja alkoholi on ihan naurettavan halpaa... Käyttäytymisen puolesta eletään ihan täysin kahta maailmaa. Maailma 1:seen kuuluu perhe ystävät, tutut, tuttujen tutut heti kun on esitelty, ja Maailma 2:seen vieraat, asiakkaat, asiakaspalvelijat...tms

   Poista
 2. kiva asu :)
  Ite oon ollut kerran Pietarissa, ja kokemus ei ollut mitenkään mukava. Saattoipa johtua siitä, että ei ollut kyseessä mikään luksusmatka, vaan harrastukseni kautta sinne päädyin esiintymään ja saatiin koko porukka asua aivan saastaisessa opiskelija-asuntolassa... Ruoka oli pahaa ja rasvaista, suihkusta tuleva vesi oli kellertävää eikä iho tuoksunut todellakaan puhtaalta suihkun jälkeen, kaikki paikat homeessa, kukaan ei puhunut englantia. Ennakkoluulot siis toteutuivat omalla kohdallani täysin :D Olisi varmasti ollut ihan eri juttu, jos oltais yövytty kunnollisessa hotellissa ja niin pois päin. Huono maku jäi suuhun, mutta olisi kiva kuulla sulta toisenlaisestakin puolesta ja parantaa mielikuvaani Venäjästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuittaan myös tämän puolen. Itse asuin opiskelija-asuntolassa moskovassa, se oli ihan siisti, onneksi meille :D Moskovassa vesi on lähes puhdasta, venäläiset juo sitä ja sillä pystyy kokkaamaan, pietarissa vesi on aivan kauheeta. Itsekin maistan sen veden maun ruuasta ja hyi yäk. Hotelleissa en ite käy aamiaisilla koskaan, enkä missään koulussa ruokalassa tms. Venäjällä kannattaa ehdottomasti syödä sushia ja muuta aasialaista esim nuudeleita, koska ne on paitsi parempia kun suomessa, myös älyttömän halpoja. Venäläisesti on yleisesti ottaen tosi siitejä sisätilojensa suhteen, mutta sit kun alunperinkin vähän huonot materiaalit on kestänyt 50v, tiloja on hankala pitää puhtaan näköisinä vaikka lattiat pestäisiin joka päivä ja ainakin joka toinen nurkka :D

   Poista
 3. ihanat kengät!
  Mä kävin tossa alkukeväästä pietarissa kuoron kanssa, ei me siellä kauheen kauan oltu, mutta kumminkin. Mulla oli hirveesti ennakkoluuloja ja pelkoja Venäjää ja Pietaria kohtaan, mutta sitten kun saavuttiin Pietariin ja vähän tutustuttiin kaupunkiin niin kyllähän noi epäluulot jo hävis! Tosi ihana kaupunki ja haluisin niin paljon lähtee uudestaan, koska vietettiin niin vähän aikaa siellä. Meiän hotelli oli ihan kiva (Hotel Moscow), mutta siellä oli sellanen ihan epäilyttävä mies joka lähetteli meidän kuorolaisille lappuja oven alta.. hyi. Mutta muuten mulla oli tosi kivaa, olis ollu kiva käydä mun mummini isoisän vanhalla vaatehtimolla, mutta ei me ehditty. Ens kerralla sitten :) En tiedä että osasko moni siellä englantia, koska meillä oli venäjää osaavat bussikuskit. Tai no ei mäkkärin myyjäpoika ihan ymmärtänyt, mutta ei se haitannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kivaa, muitakin kuoroharrastajia! Kiva että pietari puhdisti kuvaa venäläisistä :) Öhöhöhöö englannista sanoisin, ei osaa. Vanhemmat ihmiset ei sen takia, että eivät ole koskaan opiskelleetkaan, nuorista suurin osa osaa jotenkin, mutta sattuuko niitä osaavia sitten kohdalle on eri juttu. ((Tosin eivät osanneet meidän koulun espanjalaisetkaan nuoret montaa sanaa englantia 7v opiskelujenkaan jälkeen...)) Mäkkärissä auttaa englannissa paljon se, että venäläiset on laiskoja kääntämään uusia sanoja venäjäks. Ne menee ihan bikmek, tsikenburger, tsezar-roll, biznez-lanch (business lunch) :D Pietari on myös täynnä turisteja joten eiköhän nekin oo jo suht tottuneita huitomaan ja ymmärtämään viittomakieltä...hehe. Vinkkinä se, että englannin kanssa kannattaa lausua laiskan suomalaisittain ja unohtaa se amerikkatyylinen kauniskuuloinen kouluenglanti, niin menee paremmin perille :) !

   Poista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<