sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kun sinun saan vain olla, täysin ja kokonaan

Eilen hyvinkäällä sattui jotain käsittämättömän julmaa.

Heräsin päiväuniltani ystävän soittoon. En vastannut, koska olin niin unenpöppörössä. Perästä tuli viesti "oletko kuullut hyvinkäästä??"
Nappasin läppärin käteen ja aloin etsiä. Sitten kuulin.

Erään toisen ystävän poikaystävä oli ammuttu.

Maailman kilteimmältä ihmiseltä riistettiin rakas.

Joku katsoi oikeudekseen ampua tätä päähän. Katolta. Luin hesaria, itkin. Joku oli sentään pitänyt kuolevaa kädestä.

Ne olivat niin rakastuneita.

Yhteistä taivalta takana kai neljä vuotta.

Entä ystävä? Menettänyt juuri rakkaimpansa. Yhteinen tulevaisuus pyyhkäistään pois silmänräpäyksessä. Eihän kukaan ansaitse tuollaista, mutta ei etenkään hän. Maailman ihanin ja vilpittömästi kiltein ihminen.

Voin itsekin niin pahoin. Inhottaa.

tekisi mieli auttaa, sanoa jotain. Ei ole mitään. Tiedän, ettei kyseinen ihminen tarvitse minulta mitään. Toivoa voi vain voimaa.

Voi kumpa hän jaksaisi.

Hän jos kukaan ansaitsi jaksaa.
Ei minua tarvitse valitella. Enhän edes tuntenut poikaa. Muutaman kerran tavannut. Ystävä kuitenkin vanhimpia säilyneitä ystävyyssuhteitani. En pysty nyt kuvittelemaan, tuskin kukaan pystyy.

Tiedän sen ystäväni rakkaimman laulun, puhuimme siitä joskus. Kyyneleet silmissä. Jo sillon.


"Muuta en koskaan tahdo
Kuin sinun olla vaan
Elämä ympärilläin
Kaikkoaa kokonaan

Huominen päivä ei meitä

Vaaranna varjollaan
Kun sinun saan vain olla
Täysin ja kokonaan "
12 kommenttia:

 1. pelkästään se, että suomessa tapahtuu jotain tuonkaltaista mitä hyvinkäällä, on ihan hirveää. kun siihen lisätään vielä se, että lähipiiristä joku on menettänyt rakkaimpansa, muuttuu asia käsittämättömän paljon kamalammaksi. mun hyvän ystävän pikkuveli otti osaa softaustapahtumaan joka järjestettiin tuota välikohtausta edeltävänä päivänä, siihen samaan johon toi ampujakin oli ilmoittautunut. onneksi ampuja jätti menemättä ainakin sinne.

  maailma on niin helvetin epäreilu. voimia sun ystävälle, kuunteleminen on varmasti nyt paras tuki hänelle <3

  VastaaPoista
 2. niin käsittämättömän järkyttävää ja surullista... kyyneleet vaan valuu silmistä kun luen tätä sun tekstiä ja uutisia.. pitää muistaa, että elämä on lyhyt ja kaikki saattaa muuttua silmänräpäyksessä. pidetään toisistamme huolta ja eletään hetkessä.

  voimia kaikille läheisille <3 toivottavasti tuska helpottuu ajan kanssa. hän on nyt paremmassa paikassa, turvassa.

  VastaaPoista
 3. lepää rauhassa t <3

  voimia kaikille surun keskellä

  VastaaPoista
 4. luin tästä eilen ja se oli ihan kamalaa. nyt kun luin tämän, asiasta tuli tuhat kertaa hirveämpi. itkuhan tässä ihan tuli.
  voimia ystävällesi <3

  VastaaPoista
 5. Ei tollasta vaan voi käsittää, ei sitten millään. :( Kamalan surku ystäväsi puolesta, ja tietysti muidenkin uhrien läheisten. Heille lankeaa se vaikein osa – kuoleminen on helppoa, ei tarvitse tehdä mitään, läheiset on ne, jotka joutuvat asian kanssa elämään ja jotenkin jatkamaan eteenpäin tällaisen järjettömyyden keskellä... Ihan painajaista tälläset tapaukset...

  VastaaPoista
 6. sairas maailma, ei voi muuta sanoa:(

  VastaaPoista
 7. iahan käsittämätöntä, mikä tätä maailmaa vaivaa.....:'(

  VastaaPoista
 8. kyllä joutui muutaman kyyneleen ihan valuttamaan. oon jo niin tottunut näihin tapahtumiin, tuntuvat ihan arjelta nykyään, niitä on jo liikaa. en ollenakaan ajattelut tätä tapausta Hyvinkää ennenkuin nyt.

  VastaaPoista
 9. En itsekään erityisesti miettinyt tätä asiaa - uutiset tuli kyllä katsottua mutta sen enempää ei koskettanut. Sun tekstiä lukiessa kyyneleet nousi kuitenkin silmään, sillä sun tekstistä huokuu se suru.

  Tällaisiä juttuja on nykyään paljon, mutta niistä ei saa tulla arkea. Toivottavasti ruvettaisiin huolehtimaan ihmisistä ennen kuin tartutaan siihen viimeiseen oljenkorteen, tai mikä hemmetti se motiivi olikaan. Ettei ystäväsi kaltaisten ihmisten tarvitsisi kärsiä.

  VastaaPoista
 10. ajattelin että eihän tuo voi olla todellista... totta se on, eikä riitä sanoja.

  VastaaPoista
 11. Käsittämätöntä. Ihan helvetin järkyttävää, miten tollasesta voi ikimaailmassa selvitä tai päästä yli? Tuskin mitenkään. Kyyneleet valu silmistä kun luin tota sun tekstiä ja mietin sitä tyttöä, ei voi toivoa kuin jaksamista :(

  VastaaPoista

Acta est fabula, nunc plaudite!	
<